تومان 175,000
قرارداد NDA دو جانبه پیشرفته

قرارداد NDA دو جانبه پیشرفته

امروزه انعقاد بسیاری از قراردادها و شروع بسیاری از همکاری‌ها مستلزم افشای برخی از اطلاعات مهم و محرمانه است. زمانی که طرفین قرارداد، به منظور تعامل و همکاری با یکدیگر مجبور به افشای اطلاعات مهم و محرمانه خود هستند، برای حفظ این اطلاعات از افشا و استفاده نادرست باید قرارداد محرمانگی امضا کنند. قرارداد محرمانگی دوجانبه زمانی میان افراد کاربرد پیدا می‌کند که هر دو طرف در مقام افشای اطلاعات قرار دارند و به تبع آن طرف مقابل باید این داده‌ها را محترم شمرده و در جهت حفظ آن‌ها تمام توان خود را به کار گیرد. در واقع در قراردادهای محرمانگی دوجانبه برای هر یک از طرفین تعهداتی مربوط به منع افشای اطلاعات در نظر گرفته می‌شود که باید از سوی آن‌ها محترم شمرده شود.

آخرین بروزرسانی: 1403/03/07

 

قرارداد NDA دو جانبه پیشرفته چه کمکی به شما می‌کند؟ 

امروزه اهمیت اطلاعات و تأثیر آن‌ها بر جنبه‌های مختلف زندگی و کسب‌وکار بر کمتر کسی پوشیده است. به همین دلیل انواع راه‌ها برای حفظ و نگهداری از اطلاعات به وجود آمده است تا کم‌ترین آسیبی به کسی یا کسب‌وکاری وارد نشود. راه حل قانونی که حقوقدانان برای حفاظت از داده‌های محرمانه استفاده می‌کنند قراردادهای محرمانگی است که به دو صورت یک‌جانبه و دوجانبه تنظیم می‌گردند. حفاظت از این اطلاعات محرمانه به جهت حفظ فضای رقابتی کسب‎وکارها، امنیت تجاری و جلوگیری از زایل شدن ایده‌ها و اطلاعات الزامی است.

علاوه بر این، زمانی که میان دو طرف قرارداد محرمانگی دوجانبه منعقد شده باشد، هر دو موظف به حفظ این اطلاعات بوده و به موجب این امر، بین طرفین اعتماد و روابط حسنه تشکیل می‌گردد. همچنین، با تنظیم قرارداد محرمانگی دوجانبه از اطلاعات محرمانه طرفین حمایت قانونی به عمل آمده و چنانچه هریک از طرفین اقدام به نقض این قرارداد نماید، طرف مقابل می‌تواند مطالبه خسارت نموده و یا به سایر اقدامات قانونی موجود متوسل شود. 

مشخصات و مندرجات مربوط به قرارداد NDA دو جانبه پیشرفته

مجموعه حقوقی لامینگو تلاش نموده است تا با در نظر گرفتن کلیه نکات حقوقی، یک نمونه قرارداد NDA دوجانبه تهیه نماید. در تنظیم این قرارداد موارد زیر مورد توجه قرار گرفته و در قرارداد درج شده است: 

۱. طرفین قرارداد
در یک قرارداد محرمانگی دو جانبه قبل از هر چیز طرفین قرارداد معرفی می‌شوند. دقت داشته باشید که هر کدام از این طرفین در دو جایگاه قرار دارند، گاهی افشاءکننده و گاهی گیرنده اطلاعات. لذا نمی‌توان عنوان خاصی برای آن‌ها در نظر گرفت و به همین دلیل در متن قرارداد آن‌ها را طرف اول و دوم خطاب خواهیم کرد. 

۲. موضوع قرارداد
یکی از مهم‌ترین قسمت‌های یک قرارداد محرمانگی دو جانبه، نوشتن دقیق و تخصصی موضوع قرارداد است؛ ماده‌ای که بسیار در مقام تفسیر قرار می‌گیرد و لذا در نوشتن آن باید بسیار دقت کرد تا در آینده مشکل‌ساز نشود. 

۳. تعریف اطلاعات محرمانه
اصلی‌ترین قسمت یک قرارداد محرمانگی دوجانبه تعریف اطلاعات محرمانه موضوع این قرارداد است. اینکه چه اطلاعاتی از منظر این قرارداد محرمانه تلقی می‌گردد و باید در جهت حفاظت از آن کوشا بود بسیار مهم است و باید به نحو ظریفی یه آن پرداخته شود. بهترین راهکار در نظر گرفتن یک راه حل مناسب برای جلوگیری از ایجاد اختلافات احتمالی بعدی است. بدین منظور می‌توان تنها اطلاعاتی را از نظر این قرارداد، محرمانه دانست که با مهر یا عنوان محرمانگی افشاء می‌شوند. البته می‌توان در صورت امکان عناوین این اطلاعات محرمانه را در یک لیست جامع به قرارداد محرمانگی دوجانبه منضم کرد. 

۴. مدت زمان قرارداد
یکی دیگر از بندهای مه

م قرارداد NDA دوجانبه، بند مربوط به مدت زمان قرارداد محرمانگی می‌باشد. بهترین کاری که برای این قسمت از قرارداد می‌توان انجام داد، در نظر گرفتن یک مدت وابسته است. مدت وابسته در واقع بیانگر این موضوع مهم است که تا زمانی که زوال وصف محرمانگی اطلاعات افشاءشده از سوی افشاءکننده ابراز نشده است، گیرنده اطلاعات متعهد به پایبند بودن به مفاد قرارداد محرمانگی دوجانبه خواهد بود. 

۵. تعهدات طرفین و ضمانت اجرای نقض این تعهدات
مشخص کردن تعهدات طرفین و ضمانت اجرای نقض آن‌ها از دیگر بندهای مهم قرارداد محرمانگی دوجانبه است. در این قسمت باید مرز حقوق و تعهدات طرفین به روشنی بیان شود. هرکس باید بداند تا چه میزان امکان استفاده از اطلاعات را دارد و در صورت نقض تعهدات مندرج در قرارداد محرمانگی دوجانبه چه مجازات و ضمانت اجرایی در انتظار اوست. یکی از بهترین روش‌هایی که برای ضمانت اجرای نقض تعهدات قراردادهای محرمانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد، در نظر گرفتن وجه التزام است. وجه التزام باید متناسب با ارزش اطلاعات افشاءشده باشد و بتواند در صورت افشای اطلاعات، خسارت وارده به مالک آن را جبران کند. 

۶. مشخص نمودن مالکیت اطلاعات
یکی دیگر از مباحث مهمی که باید در قرارداد محرمانگی دوجانبه مورد بررسی قرار دهید، بحت مالکیت اطلاعات خواهد بود. اینکه طرفین اجازه دسترسی یا استفاده از این اطلاعات را به منظور انجام اهداف مشترک پیدا می‌کنند دلیل بر انتقال مالکیت یا مجوز خاصی برای آن‌ها نخواهد بود. 

۷. شرط‌ عدم رقابت
یکی از شروطی که به‌طور معمول در قراردادهای محرمانگی گنجانده می‌شود شروط مربوط به منع رقابت است. شرط‌عدم رقابت بیانگر این مساله مهم است که طرفین قرارداد نمی‌توانند با انجام اقداماتی در جایگاه رقیب طرف مقابل قرار بگیرند. دقت داشته باشید که شرط‌عدم رقابت باید با در نظر گرفتن یک مهلت مناسب و همچنین ضمانت اجرای دقیق حقوقی نوشته شود تا از حقوق طرفین به بهترین نحو حفاظت شود. 

۸. نحوه حل و فصل اختلافات
در پایان یک قرارداد محرمانگی دوجانبه هم مانند تمام قراردادهای دیگر یک راهکار برای حل و فصل اختلافات ناشی از این توافق باید ذکر شود تا در صورت لزوم به آن رجوع گردد. 

سؤالات متداول

۱. عبارت NDA مخفف چیست؟ 

عبارت NDA مخفف سه کلمه Non Disclosure Agreement به معنای موافقت‌نامه منع افشاست. با انعقاد این قرارداد، طرفین متعهد می‌گردند که هیچ اقدامی در جهت افشای اسرار تجاری یکدیگر انجام ندهند. 

۲. آیا قراردادهای NDA در دادگاه‌های ایران مورد حمایت قرار می‌گیرند؟ 

بله، قوانین کشور ما از جمله قوانینی است که به موضوع محافظت از حقوق مالکیت فکری توجه داشته است. در نتیجه افشای این اطلاعات محرمانه که به نوعی حقوق مالکیت فکری افراد محسوب می‌گردند، قابل تعقیب و پیگیری خواهند بود.

 

در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید

021-91557030
تهیه شده توسط بهترین ‌‌ها

آیا این قرارداد مورد نیاز شما نیست و یا در انتخاب آن شک دارید؟

چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، می‌توانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.

سوالات متداول

پرسش و پاسخ

پرسش خود را مطرح نمایید

پرسش شما با موفقیت ثبت شد ، پاسخ از طریق پیامک یا ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.