قرارداد سرویس ایاب و ذهاب یکی از انواع قراردادهای خدماتی است که با عنوان قرارداد تأمین سرویس نیز شناخته میشود. این قرارداد میان شخص کارفرما و تأمینکننده سرویس ایاب و ذهاب یا همان پیمانکار امضا میشود. تبیین دقیق وظایف و تعهدات هر یک از طرفین نسبت به یکدیگر در طول مدت این قرارداد از مهمترین بخشهای این قرارداد است. در رابطه با تأمین سرویس مدارس نیز مقررات خاصی وجود دارد که در قرارداد سرویس ایاب و ذهاب باید به آن توجه داشت.
سرویس ایاب و ذهاب امروزه یکی از پرطرفدارترین انواع خدماتی است که برای آن نیاز به تنظیم قرارداد خواهد بود. با توجه به اهمیت ویژه مسئله رفتوآمد و ایاب و ذهاب کارکنان، دانش آموزان، دانشجویان و امثالهم تنظیم قرارداد سرویس ایاب و ذهاب باید به صورت کاملاً تخصصی و حرفهای صورت گیرد و نگاه شخص قرارداد نویس نیز علاوه بر اراده طرفین باید به قانون و ضوابط مشخص شده در این زمینه نیز باشد. برای مثال قرارداد سرویس ایاب و ذهاب برای مدارس دارای تفاوتهای اساسی بوده که باید در قرارداد موردتوجه قرار گیرد که در ادامه به شرح و بررسی بیشتر آن خواهیم پرداخت.
قرارداد سرویس ایاب و ذهاب با توجه به ماهیت و نوع فعالیتهایی که در آن صورت میگیرد یکی از انواع قراردادهای پیمانکاری بوده و درنتیجه یک طرف به عنوان کارفرما نیاز به دریافت خدمات سرویس و حملونقل دارد و طرف دیگر به عنوان پیمانکار که عموماً شرکت یا موسسه تأمین کننده سرویس ایاب و ذهاب و راننده است به عنوان پیمانکار در این قرارداد شناخته میشود. مخاطبان نمونه قرارداد سرویس ایاب و ذهاب تنظیم شده توسط تیم حقوقی لامینگو ازیکطرف شرکتها و مؤسسات تأمینکننده سرویس و راننده و از طرف دیگر قراردادی برای تأمین سرویس شرکتها، کارخانهها، مدارس، دانشگاهها و کلیه خواستاران سرویس ایاب و ذهاب است.
با توجه به اهمیت ویژهای که بحث امنیت و اطمینان در حملونقل و ایاب و ذهاب دانش آموزان در مدارس دارد، قرارداد سرویس ایاب و ذهاب لامینگو به شیوهای تنظیم گردیده که شرایط و احکام متفاوتی که برای سرویس مدارس و حملونقل دانشآموزان وجود دارد نیز رعایت گردیده و درنتیجه افراد با اطمینان خاطر دست به امضای این قرارداد میان خود بزنند. اهمیت این قرارداد به حدی بوده که در سال ۱۳۸۷ آییننامهای در این رابطه به تصویب رسید که در هنگام تنظیم این قرارداد حتماً باید به این آییننامه و مفاد موجود در آن توجه نمود.
همانطور که گفتیم با توجه به اهمیت ویژهای که بحث حملونقل دانشآموزان دارد، وجود قوانین و احکام خاصی در این زمینه احساس شد و درنتیجه علاوه بر تنظیم قراردادی دراینباره به این آییننامه نیز باید توجه دوچندانی داشت. مطابق این آییننامه که با همکاری وزارت راه و ترابری و وزارت آموزشوپرورش به تصویب رسید، شرایط خاصی برای سرویس مدارس وجود دارد که باید کلیه آنها رعایت شود. یکی از مهمترین شرایط در این زمینه دریافت گواهی صلاحیت رانندگان خودروهای حملونقل دانشآموزی توسط رانندگان سرویسهای موسسه یا شرکت طرف قرارداد است. از طرفی در این نوع از سرویسها فردی نیز باید در طول زمان سرویس در خودروهای حملونقل دانش آموزان حضور داشته باشد که به این فرد مراقب دانش آموزان گفته میشود که این مراقب نیز با توجه به آییننامه مزبور باید دارای شرایط و ویژگیهای خاصی باشد بنابراین این موارد نیز باید در قرارداد مورد توجه واقع شود. بهطورکلی در یک قرارداد استاندارد و حرفهای باید کلیه موارد قانونی مندرج در نوزده ماده آییننامه اجرایی حملونقل دانش آموزان مدارس موردتوجه قرار گرفته و قرارداد مطابق آن تنظیم گردد.
از مهمترین مباحث مطرح شده در نمونه قرارداد سرویس ایاب و ذهاب، بحث راننده این سرویسها است. در این نمونه قرارداد علاوه بر تعیین مشخصات راننده یا رانندگان، نوع سرویس و همچنین گواهینامههای مخصوص در این زمینه نیز باید در قرارداد موردتوجه قرار گرفته و در صورت لزوم کپی از این گواهینامهها به قرارداد ضمیمه شود تا طرفین با اطمینان خاطر اقدام به تنظیم قرارداد فیمابین خود نمایند.
این قرارداد که با عناوینی همچون قرارداد ایاب و ذهاب کارکنان یا قرارداد پیمانکاری تأمین سرویس کارکنان نیز شناخته میشود، یکی از انواع قراردادهای پیمانکاری بوده و دارای شرایط خاصی است. در این نمونه قرارداد، موضوع قرارداد باید به نحو دقیقی تبیین گردیده و علاوه بر آن نوع سرویس که شامل اتوبوس، مینیبوس، ون و یا خودرو است نیز باید تعیین گردد و در نهایت مشخصات رانندگان سرویس نیز برای اطمینان خاطر هر چه بیشتر در قرارداد درج شود. در نهایت اگر شما قصد استفاده از نمونه قرارداد سرویس ایاب و ذهاب را چه برای تأمین سرویس مدارس و چه برای ایاب و ذهاب کارکنان خود دارید شایسته است تا پیش از اقدام به امضای این قرارداد از راهنمایی مشاوران حقوقی در این زمینه استفاده نموده و پسازآن دست به امضای این قرارداد با آگاهی کامل از موارد قانونی در این زمینه بزنید.
عوامل و حوادث مختلفی ممکن است باعث عدم پیشبرد موضوع قرارداد یا غیرممکن ساختن انجام آن بشود. این حوادث اگر به صورت غیرقابل پیشبینی، خارج از اراده و کنترل طرفین و به صورت غیرقابلاجتناب رخ دهد به عنوان فورس ماژور یا قوه قهریه نیز شناخته میشود. اگر این حوادث موجب شود تا ارائه خدمات سرویس ایاب و ذهاب برای مدتی غیرممکن شود، قرارداد به حالت تعلیق درخواهد آمد اما اگر انجام موضوع قرارداد بهطورکلی محال شود قرارداد فسخ و یا حتی باطل خواهد شد. در نهایت طرفین باید بروز چنین حوادثی را در قرارداد خود پیشبینی نموده و نسبت به آنچه پسازآن رخ خواهد داد تعیین تکلیف نمایند.
در هر قراردادی با توجه به نوع قرارداد و طرفین دخیل در آن تعداد نسخههای تنظیم شده از آن قرارداد نیز تعیین میشود. تعداد نسخهها باید به صورت دقیق در قرارداد بیان شده و علاوه بر آن ارزش و اعتبار هر یک از آنها نیز تعیین گردد. درمجموع اصولاً نسخههایی که برای هر یک از طرفین قرارداد تنظیم میگردد دارای ارزش و اعتبار یکسانی است. پس فراموش نکنید تا در قرارداد خود علاوه بر تعیین تعداد نسخههای آن، ارزش هریک از این نسخهها را نیز بیان کنید تا در آینده اختلافی از این بابت با طرف مقابلتان نداشته باشید.
در نمونه قرارداد تنظیم شده توسط تیم حقوقی لامینگو سعی بر آن بوده تا ضمن رعایت کلیه قوانین و مقررات موجود در زمینه سرویسهای ایاب و ذهاب مختلف، کلیه نیازهای قراردادی و قانونی طرفی نیز برطرف شود تا طرفین با اطمینان خاطر کامل اقدام به تنظیم قراردادی فیمابین خود نمایند. همچنین شما میتوانید در صورت نیاز به دریافت مشاوره حقوقی در این زمینه نیز با وکلا و مشاوران حقوقی ما در ارتباط باشید.
در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید
متخصص امور قراردادها و وکیل پایه یک دادگستری
دانشآموخته دانشگاه شهید بهشتی، همبنیانگذار لامینگو
دکتری حقوق از فرانسه، بنیانگذار شرکت دادفلامینگو و همبنیانگذار لامینگو
مدیر دپارتمان خدمات حقوقی دادفلامینگو، دانشآموخته دانشگاه منچستر انگلستان
پژوهشگر دکتری حقوق نفت وگاز، وکیل پایه یک دادگستری
چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، میتوانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.
{{item.content}}
سوالات متداول