تومان 157,000
قرارداد مشارکت در مغازه

قرارداد مشارکت در مغازه

یکی از راهکارهای قانونی در راستای راه‌اندازی یک مغازه و فروشگاه تنظیم قرارداد مشارکت در مغازه بین دو یا چند شریک است. در هر قرارداد مشارکتی موضوع آن قرارداد هسته مرکزی و به‌اصطلاح اصل و هدف نهایی یک قرارداد است، که شرکا برای انجام آن تلاش می‌کنند. در رابطه با قرارداد مشارکت در مغازه، تأسیس و راه‌اندازی مغازه یا فروشگاه موضوع اصلی قرارداد است، که البته نوع کسب‌وکار و فروشگاه یا مغازه موضوع قرارداد نیز باید به‌روشنی در قرارداد درج‌شده و تبیین گردد. برای مثال باید مشخص شود که موضوع قرارداد ایجاد مشارکت در راه‌اندازی یک مغازه میوه‌فروشی است. پس‌ازآن شرایط و مشخصات آن مغازه ازجمله مشخصات ساختمان مغازه، تعداد کارگرانی که به استخدام درمی‌آیند، نوع محصولات و خدماتی که در مغازه ارائه می‌شود کلیه مواردی است که می‌باید موردتوافق شرکا واقع‌شده و در قرارداد درج گردد.

آخرین بروزرسانی: 1402/05/15
تعداد صفحات: 8

قرارداد مشارکت در مغازه، قراردادی ضروری برای راه‌اندازی یک مغازه!

شراکت در میان افراد امری رایج و مفید است. یکی از اموری که افراد در آن به مشارکت و همکاری باهم می‌پردازند بحث مشارکت در راه‌اندازی و تأسیس یک مغازه و یا فروشگاه است. به‌عبارت‌دیگر ممکن است شخصی دارای ملکی تجاری باشد اما سرمایه و تخصص کافی برای راه‌اندازی آن به‌عنوان مغازه را نداشته باشد. از طرفی شخصی دیگر دارای تخصص و تجربه کافی در امر فروش پوشاک است. درنتیجه این دو شخص می‌توانند با به‌کار بستن سرمایه‌هایشان اقدام به مشارکت در راه‌اندازی مغازه بکنند. باید توجه داشت که اولین گام در این راستا و برای رسمیت بخشیدن به این مشارکت تنظیم قراردادی تحت عنوان قرارداد مشارکت در مغازه است. این قرارداد ممکن است با عناوین دیگری همچون شراکت در مغازه، شراکت در فروشگاه، مشارکت در راه‌اندازی مغازه و امثالهم نیز شناخته شود که درنهایت باید دقت داشت که آنچه حائز اهمیت است محتوا و مفاد نگاشته شده درون یک قرارداد است نه صرفاً عنوان آن.

موضوع قرارداد مشارکت در مغازه چیست؟

در هر قرارداد مشارکتی موضوع آن قرارداد هسته مرکزی و به‌اصطلاح اصل و هدف نهایی یک قرارداد است، که شرکا برای انجام آن تلاش می‌کنند. در رابطه با قرارداد مشارکت در مغازه، تأسیس و راه‌اندازی مغازه یا فروشگاه موضوع اصلی قرارداد است، که البته نوع کسب‌وکار و فروشگاه یا مغازه موضوع قرارداد نیز باید به‌روشنی در قرارداد درج‌شده و تبیین گردد. برای مثال باید مشخص شود که موضوع قرارداد ایجاد مشارکت در راه‌اندازی یک مغازه میوه‌فروشی است. پس‌ازآن شرایط و مشخصات آن مغازه ازجمله مشخصات ساختمان مغازه، تعداد کارگرانی که به استخدام درمی‌آیند، نوع محصولات و خدماتی که در مغازه ارائه می‌شود کلیه مواردی است که می‌باید موردتوافق شرکا واقع‌شده و در قرارداد درج گردد.

اهمیت امر مشارکت در مغازه

دلایلی که افراد را به سمت مشارکت در راه‌اندازی و تأسیس یک مغازه و فروشگاه سوق می‌دهد مختلف و متفاوت است. یکی از اصلی‌ترین دلایلی که اشخاص را متمایل به تنظیم یک قرارداد مشارکت در مغازه می‌نماید بحث هزینه‌ها و شرایط اقتصادی موجود است. با توجه به قیمت‌های نسبتاً بالای املاک تجاری هزینه خرید یک مغازه و راه‌اندازی آن نسبتاً بالا بوده و درنتیجه فراهم نمودن سرمایه نقدی به‌صورت مشارکتی برای هر دو طرف بی‌شک آسان‌تر خواهد بود. یکی دیگر از دلایل عمده اهمیت مشارکت در مغازه بحث سرعت سوددهی در این نوع از مشارکت است. هنگامی‌که دو یا چند شخص اقدام به ایجاد یک مشارکت و تسلیم آورده‌های اعم از نقدی و غیر نقدی می‌نمایند، سرعتی که اشخاص به سود و درآمد برسند مسلماً بیشتر خواهد بود. درنهایت مشارکت در مغازه باعث پیشبرد تخصصی‌تر و قابل‌اطمینان‌تر امور خواهد بود.

فورس ماژور در قرارداد مشارکت در مغازه

یکی از بندهای مهم در قرارداد مشارکت در مغازه، بحث فورس ماژور یا قوه قهریه است. در هر موقعیت مکانی و زمانی ممکن است حوادثی رخ بدهد، که انجام یک مشارکت را به تأخیر انداخته و حتی در برخی موارد آن را غیرممکن سازد. پیش‌بینی چنین شرایطی که خارج از اراده هر یک از طرفین بوده، در یک قرارداد و بیان شرایط و حقوقی که در آن موقعیت برای هر یک از شرکا ایجاد می‌گردد، امری ضروری در راستای کاهش اختلافات احتمالی در آینده فی‌مابین شرکا به نظر می‌رسد.

قانون حاکم بر قرارداد مشارکت در مغازه

مشارکت در مغازه یکی از انواع شرکت‌های مدنی بوده و درنتیجه تحت حاکمیت قانون مدنی قرار خواهد داشت. در قانون مدنی بحث شرکت از ماده ۵۷۱ شروع‌شده و تا ماده ۶۰۶ را خود اختصاص می‌دهد. با توجه به مفاد قانون مدنی شرکت یکی از انواع عقود بوده که در آن دو نفر تحت عنوان شریک در حاصل مشارکت خود به نحو اشاعه شریک خواهند شد. در ادامه بیان می‌کند که شرکت می‌تواند به نحو قهری و یا اختیاری ایجاد گردد. و نهایتاً به کلیه احکام و شرایط لازم در عقد مشارکت می‌پردازد. بنابراین باید توجه داشت که در هنگام تنظیم یک قرارداد مشارکت در مغازه نگاه ما باید همواره به قانون مدنی و مفاد مربوط به شراکت در آن باشد.

قرارداد مشارکت در مغازه لامینگو، مهم‌ترین قراردادی که برای ایجاد یک مغازه به آن نیاز دارید!

قرارداد مشارکت در مغازه توسط تیم حقوقی لامینگو تنظیم گشته تا کلیه نیازهای قراردادی و مشارکتی شرکا برطرف گشته و طرفین با آرامش خیال دست به همکاری و مشارکت درزمینهٔ تأسیس و راه‌اندازی یک مغازه بزنند. شما می‌توانید در صورت نیاز پیش از ثبت درخواست تنظیم قرارداد مدنظرتان با مشاوران حقوقی ما نیز در لامینگو در ارتباط باشید.

 

در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید

021-91070885
تهیه شده توسط بهترین ‌‌ها

آیا این قرارداد مورد نیاز شما نیست و یا در انتخاب آن شک دارید؟

چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، می‌توانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.

سوالات متداول

پرسش و پاسخ

پرسش خود را مطرح نمایید

پرسش شما با موفقیت ثبت شد ، پاسخ از طریق پیامک یا ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.