تومان 137,000
قرارداد اجاره باغ

قرارداد اجاره باغ

قرارداد اجاره باغ از جمله قراردادهای پرکاربرد است که در زندگی برخی از افراد نقشی اساسی دارد. ممکن است صاحبان باغ‌ها که خود امکان و شرایط بهره‌مندی از منافع باغ را ندارند تمایل داشته باشند تا با اجاره باغ خود و انتقال مالکیت منافع باغ کسب درآمد نمایند. در مقابل نیز افرادی نیازمند اجاره یک باغ بوده تا بتوانند از این طریق مکانی مناسب جهت کاشت و برداشت محصولات مورد نظر خود فراهم نمایند. با تنظیم قرارداد اجاره باغ میان این افراد، هر یک از آن‌ها از اطمینان خاطر بیشتری برخوردار بوده و حقوق هر یک از آن‌ها طبق قرارداد حفظ خواهد شد. از این رو، تهیه و تنظیم قرارداد اجاره باغ امری ضروری بوده که موجر و مستأجر بایستی نسبت به آن توجه داشته و سعی نمایند با بهره‌گیری از مشورت مشاورین حقوقی متخصص یک قرارداد جامع و کامل تنظیم نمایند.

آخرین بروزرسانی: 1403/04/04
تعداد صفحات: 7

نمونه قرارداد اجاره باغ چه کمکی به شما می‌کند؟

تنظیم و انعقاد قرارداد اجاره باغ موجب تضمین حقوق طرفین قرارداد و جلوگیری از تضییع حقوق این افراد می‌گردد. چرا که با تنظیم قرارداد اجاره باغ، تعهدات هر یک از طرفین در قرارداد قید شده و رابطه آن‌ها جنبه قانونی پیدا می‌نماید. در نتیجه، انتقال مالکیت منافع باغ برای مدت مشخصی به شخص مستأجر به درستی انجام خواهد شد.
با تنظیم این قرارداد موجر موظف خواهد شد که در تاریخ معین باغ (مورد اجاره) را تحویل مستأجر دهد و در مقابل، مستأجر متعهد می‌گردد که اجاره‌بهای باغ را در موعد مقرر پرداخت نماید. تخلف هر یک از طرفین از تعهدات خود موجبات ایجاد حق فسخ برای طرف مقابل را فراهم خواهد نمود.

مشخصات و مندرجات مربوط به قرارداد اجاره باغ میوه

تهیه و تنظیم قرارداد اجاره باغ تابع قواعد و مقررات تنظیم قراردادهای اجاره اموال است. در تهیه و تنظیم این قرارداد بایستی نسبت به ذکر مشخصات و مندرجات زیر توجه داشت:

۱. مشخصات طرفین قرارداد:
طرفین قرارداد اجاره باغ موجر و مستأجر نامیده می‌شوند. اطلاعات و مشخصات موجر و مستأجر بایستی در قرارداد قید گردد. ضروری است که طرفین قرارداد نسبت به انجام معامله اهلیت داشته باشند و همچنین موجر مالک عین و منافع و یا مالک منافع باغ بوده و بتواند اقدام به اجاره باغ نماید.

۲. موضوع قرارداد:
با توجه به اینکه قرارداد اجاره باغ انواع مختلفی دارد، ضروری است که موضوع قرارداد اجاره باغ با تعیین نوع اجاره، اعم از اینکه اجاره باغ شامل اجاره اشجار نیز می‌باشد یا خیر، در بند مربوط به موضوع قرارداد قید گردد.

۳. مدت زمان قرارداد اجاره باغ:
به طور کلی، موقتی بودن وصف اساسی کلیه عقود اجاره است. قرارداد اجاره باغ نیز از این قاعده مستثنی نبوده و بایستی زمان شروع و پایان قرارداد از قبل تعیین شده باشد. در صورتی که مدت در قرارداد اجاره باغ تعیین نشده باشد، این قرارداد باطل شمرده خواهد شد.

۴. اجاره‌بها و نحوه پرداخت آن:
اجاره باغ از جمله عقود معوض است و مستأجر موظف است در قبال مالکیت منافع باغ، اجاره‌بهای آن را در موعد مقرر به موجر پرداخت نماید. مبلغ اجاره‌بها با توافق طرفین تعیین شده و در قرارداد قید می‌گردد. عمدتاً مبلغ مشخصی تحت عنوان رهن در ابتدا توسط مستأجر پرداخت شده که در پایان مدت اجاره، موجر موظف به بازپرداخت آن است و اجاره‌بهای مقرر به صورت ماهانه توسط مستأجر پرداخت خواهد شد.

5. تسلیم مورد اجاره:
بهره‌مندی مستأجر از مورد اجاره (باغ) در گروی تسلیم به موقع آن می‌باشد. به همین خاطر تعیین تکلیف در خصوص تسلیم مورد اجاره در تنظیم قراردادهای اجاره امری ضروری است و بایستی تاریخ مشخصی به منظور تاریخ تحویل باغ به مستأجر تعیین شود.

۶. تعهدات موجر:
همانطور که بیان شد، با تنظیم قرارداد اجاره باغ، تعهداتی بر عهده موجر یا مالک باغ قرار خواهد گرفت که موظف به ایفای این تعهدات خواهد بود. تحویل به موقع ملک به مستأجر، پرداخت پیش‌پرداخت مستأجر در هنگام پایان مدت زمان اجاره باغ و انجام تعمیرات اساسی و کلی باغ از جمله تعهدات موجر می‌باشند.

۷. تعهدات مستأجر:
علاوه بر موجر، مستأجر نیز به دنبال تنظیم قرارداد اجاره باغ تعهداتی را به عهده گرفته و موظف به ایفای آن‌ها خواهد بود. پرداخت اجاره‌بها در موعد مقرر، تخلیه باغ مورد اجاره پس از پایان مدت زمان اجاره، انجام تعمیرات جزئی، پرداخت هزینه‌های جاری باغ مثل پرداخت قبوض آب و برق وعدم ورود خسارت به باغ مورد اجاره نیز از جمله تعهدات مستأجر می‌باشد.

۸. تعیین ضوابط تمدید قرارداد:
قرارداد اجاره باغ عقدی است موقت که با پایان مهلت مقرر خاتمه می‌یابد. اما طرفین قرارداد می‌توانند ضوابط مشخصی را به منظور تمدید قرارداد تعیین نمایند تا پس از پایان مهلت قرارداد، در صورت توافق طرفین بتوانند همان قرارداد پیشین را برای مهلت مشخصی تمدید نمایند.

۹. تعیین تکلیف در خصوص امکان یاعدم امکان اجاره باغ به غیر توسط مستأجر:
با توجه به آن که مستأجر مالک منافع عین مستأجره در مدت زمان اجاره می‌باشد، می‌تواند مالکیت خود نسبت به منافع را برای مدت زمان اجاره یا کمتر از آن به فرد دیگری انتقال دهد. در بسیاری از موارد موجر قصد ندارد که شخص دیگری جز مستأجر از منافع عین مستأجره بهره‌مند شود. در چنین مواردی، موجر می‌تواند با سلب حق اجاره به غیر از مستأجر مانع این کار شود.

۱۰. هزینه‌های مرتبط با قرارداد اجاره باغ:
انجام هر معامله‌ای دارای هزینه‌های مختلف اعم از هزینه‌های قانونی و غیرقانونی است. در قرارداد اجاره باغ شخص تنظیم‌کننده قرارداد بایستی برآورد هزینه‌های مرتبط با انجام معامله و کسورات قانونی مرتبط با آن درج نموده و بیان کند که وظیفه پرداخت این هزینه‌ها با کدام یک از طرفین قرارداد است. برای مثال هزینه‌های مربوط به مالیات باغ مورد اجاره که باید در طول مدت اجاره پرداخت گردد بر عهده شخص موجر است یا مستأجر. چنین مواردی باید ابتدا مورد توافق طرفین واقع گردیده و سپس در قرارداد با ذکر جزئیات بیان شود.

۱۱. شرایط فسخ قرارداد:
حق فسخ به معنای حق برهم زدن یک قرارداد توسط یکی از طرفین آن قرارداد است. در قرارداد اجاره باغ نیز با توجه به اهمیت ویژه این قرارداد شرایطی که در آن برای هریک از موجر و مستأجر حق فسخ قرارداد اجاره باغ ایجاد می‌گردد، باید مشخص شود. به طور کلی نقض تعهدات و وظایفی که بر عهده طرفین قرارداد است می‌تواند یکی از کلی‌ترین شرایط ایجاد حق فسخ باشد. برای مثال دیرکرد در پرداخت اجاره‌بها پس از طی مدت زمانی مشخص یکی از وضعیت‌هایی است که برای موجر حق فسخ ایجاد خواهد کرد و یاعدم تسلیم باغ مورد اجاره توسط شخص موجر علاوه بر ایجاد حق فسخ برای مستأجر، حق مطالبه خسارات وارده به شخص ایشان را نیز ایجاد خواهد نمود.

۱۲. تعیین مرجع حل و فصل اختلافات مرتبط با قرارداد:
برای حل اختلافاتی که ممکن است در طول مدت قرارداد اجاره، فی‌مابین موجر و مستأجر به وجود بیاید، باید مرجعی مشخص گردیده تا طرفین در صورت بروز هرگونه اختلاف به آن مرجع رجوع کنند. این نهاد یا مرجع ممکن است شخصی تحت عنوان داور، یک نهاد داوری و یا یکی از مراجع قضایی کشور باشد.

سؤالات متداول

1. قرارداد اجاره باغ چیست؟

قرارداد اجاره باغ یکی از انواع قراردادهای اجاره است که از جمله عقود معین برشمرده شده در قانون مدنی محسوب می‌گردد. طبق ماده ۴۶۶ قانون مدنی، اجاره عبارت است از تملیک منافع عین مستأجره توسط شخص مستأجر. در نمونه قرارداد اجاره باغ، عین مستأجره تمام یا قسمتی از یک باغ بوده که مالکیت منافع آن برای مدت اجاره در اختیار شخص مستأجر قرار خواهد گرفت. در مقابل شخص مستأجر نیز موظف است تا در طول مدت قرارداد اجاره مبلغی تحت عنوان اجاره‌بها را به شخص اجاره دهنده باغ یا به اصطلاح موجر بپردازد. با توجه به تنوع زیاد باغ‌ها و کاربردهای مختلف آن، اجاره باغ مصادیق زیادی را در برمی‌گیرد. اجاره باغ می‌تواند شامل اجاره انواع باغ‌های میوه ازجمله اجاره باغ انگور، اجاره باغ پسته، اجاره باغ مرکبات و امثالهم باشد و یا ممکن است اجاره باغی همراه با گلخانه و برای پرورش انواع گل‌ها باشد، همچنین ممکن است دربرگیرنده اجاره باغ اشجار به طور کلی باشد.

2. آیا قرارداد اجاره باغ با فوت یا حجر یکی از طرفین باطل می‌شود؟

عقد اجاره از جمله عقود لازم است که با فوت یا حجر یکی از طرفین باطل نشده و تا پایان مدت قرارداد از اعتبار برخوردار خواهد بود. بنابراین، فوت یا حجر موجر یا مستأجر تأثیری در بطلان قرارداد اجاره باغ نخواهد داشت.

3. آیا حضور شاهد در زمان تنظیم قرارداد اجاره باغ ضروری است؟

خیر. حضور شاهد شرط لازم جهت تنظیم قرارداد اجاره نمی‌باشد. اما بهتر است که این قرارداد در حضور دو شاهد تهیه و تنظیم شده و شاهدان نیز ذیل قرارداد را امضا نمایند.

در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید

021-91557030
تهیه شده توسط بهترین ‌‌ها

آیا این قرارداد مورد نیاز شما نیست و یا در انتخاب آن شک دارید؟

چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، می‌توانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.

سوالات متداول

پرسش و پاسخ

پرسش خود را مطرح نمایید

پرسش شما با موفقیت ثبت شد ، پاسخ از طریق پیامک یا ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.