یکی از انواع قراردادهای پیمانکاری ساختمان، قرارداد پیمانکاری اسکلت بتنی است. در عملیات ساختوساز ساختمانهای بتنی یکی از اساسیترین کارهایی که باید انجام گیرد بحث قالببندی و ساخت اسکلت بتنی ساختمان است. این عملیات شامل تهیه و فراهم کردن بتنهای مخصوص، متراکم سازی آنها، بحث حملونقل آنها و مسائلی ازایندست است. شخص یا شرکتی که انجام این عملیات را به عهده میگیرد باید در رابطه با جزئیات و ویژگیها و مشخصات فنی این عملیات با شخص کارفرما به توافق برسد و این توافق تنها از طریق تنظیم یک قرارداد پیمانکاری اسکلت بتنی میسر میشود.
شخصی مالک قطعه زمینی است و تصمیم بر ساخت سازهای در آن زمین دارد. این شخص هیچ اطلاعات خاصی در رابطه با اصول و مسائل فنی ساختوساز ندارد و با مراجعه به یک شرکت ساختوساز متوجه میشود که ساخت ساختمان دارای مراحل متعدد و مجزایی هست، که برای انجام هر یک ازآنها نیاز به خدمات افراد متعدد و متخصص در آن زمینه دارد. از طرفی استفاده از خدمات هر یک از این افراد مستلزم شکلگیری یک رابطه قانونی و رسمی در میان این شخص و طرف متخصص است. برای شکلگیری چنین رابطهای تنظیم قرارداد مخصوص آن توسط یک فرد متخصص حقوقی امری ضروری و واجب است. یکی از انواع این قراردادها، قرارداد پیمانکاری اسکلت بتنی است که در ادامه ابتدا به بررسی انواع قراردادهای پیمانکاری ساختمان و به طور خاص به شرح قرارداد پیمانکاری اسکلت بتنی میپردازیم.
همانطور که بیان شد برای شروع به ساخت یک سازه و یا یک ساختمان نیاز به تنظیم قراردادهای متعدد پیمانکاری ساختمان داریم. قراردادهای پیمانکاری ساختمان دارای انواع مختلفی است که هرکدام مربوط به یک بخش از کار ساختوساز است و شامل :
1) قرارداد پیمانکاری خاکبرداری
2) قرارداد پیمانکاری اسکلت بتنی
3) قرارداد پیمانکاری بتنریزی
4) قرارداد پیمانکاری جوشکاری ساختمان
5) قرارداد پیمانکاری برقکشی ساختمان
6) قرارداد پیمانکاری لولهکشی آبوفاضلاب
7) قرارداد پیمانکاری گچکاری ساختمان
8) قرارداد پیمانکاری نصب داربست
9) قرارداد پیمانکاری سفتکاری ساختمان و مواردی از این قبیل
تمامی این عناوین قسمتی از انواع قراردادهای پیمانکاری ساختمان هستند که برای پیشبرد قانونی و حرفهای عملیات ساختوساز تنظیم آنها توسط یک یا چند مشاور و متخصص حقوقی امری واجب است. تنظیم این قراردادها ازیکطرف برای طرفین رابطه همکاری یک اطمینان خاطر حقوقی ایجاد کرده بهنحویکه علاوه بر اینکه تضمینکننده حقوق طرفین خواهد بود، وقوع دعاوی و اختلافات فیمابین طرفین را نیز به حداقل میرساند و همچنین از طرفی منجر به پیشبرد کار بهصورت کاملاً فنی و تخصصی میشود.
سؤالی که شاید برای شما مطرح بشود این مسئله باشد که چرا از میان انواع قراردادهای موجود اشخاص برای تنظیم قراردادهای مرتبط با ساختوساز از قالب قرارداد پیمانکاری استفاده میکنند؟ برای پاسخ به این پرسش ابتدا نیاز داریم تا یک گام بهعقب رفته و به این پرسش پاسخ دهیم که اساساً قرارداد پیمانکاری یعنی چه؟ در تعریف قرارداد پیمانکاری ابتدا باید بیان کنیم که این قرارداد یکی از انواع قراردادهای استخدامی است اما یک قرارداد استخدامی که نه تابع قانون کار، بلکه ویژگیها و اصول خاص خود را دارد. در قراردادهای پیمانکاری که عموماً به آنها پروژهای نیز گفته میشود یک طرف قرارداد که شخص کارفرما است در مقابل شخص پیمانکار قرار دارد و موضوع قرارداد یا همان پروژه را برای مدت مشخصی به شخص سپرده و درنهایت متناسب با موضوع قرارداد و مدت آن مبلغی را که موردتوافق طرفین واقعشده است را به شخص پیمانکار میپردازد.
در این نوع قرارداد برخلاف سایر قراردادهای استخدامی سختگیریها و محدودیتهای قراردادهای تابع قانون کار وجود نداشته و بهاصطلاح دست طرفین برای توافق و مذاکره بازتر خواهد بود.
همانطور که گفته شد یکی از انواع قراردادهای پیمانکاری ساختمان، قرارداد پیمانکاری اسکلت بتنی است. در عملیات ساختوساز ساختمانهای بتنی یکی از اساسیترین کارهایی که باید انجام گیرد بحث قالببندی و ساخت اسکلت بتنی ساختمان است. این عملیات شامل تهیه و فراهم کردن بتنهای مخصوص، متراکم سازی آنها، بحث حملونقل آنها و مسائلی ازایندست است. شخص یا شرکتی که انجام این عملیات را به عهده میگیرد باید در رابطه با جزئیات و ویژگیها و مشخصات فنی این عملیات با شخص کارفرما به توافق برسد و این توافق تنها از طریق تنظیم یک قرارداد پیمانکاری اسکلت بتنی میسر میشود.
این قرارداد دارای بندها و نکات حقوقی مخصوص به خود است که یکی از این بندها، بحث مشخصات فنی اسکلت بتنی و محاسبات خاص آن است که باید طرفین در رابطه با آن به توافقی جامع و دقیق برسند. ازجمله این مشخصات شامل نوع بتنهای بهکاررفته، ویژگیها و شرایط استفاده و بهکار بردن آنها، شرایط آب مصرفی هنگام انجام عملیات، دمای محیط و بدنه بتن و مواردی از این قبیل که باوجود فنی و تخصصی بودن اما به دلیل اهمیت اساسی که دارند باید در قرارداد درج گردند. در قرارداد پیمانکاری اسکلت بتنی تنظیمشده توسط تیم حقوقی متخصص لامینگو برای آسودگی بیشتر متقاضیان این قرارداد تمامی موارد فنی ویژه طی یک جدول بیانشده است و طرفین تنها باید بر سر مقادیر و اندازههای آن به توافق دست یابند.
یکی از مباحث اساسی و تفاوتهای بنیادین میان قراردادهای پیمانکاری و سایر قراردادها بحث هزینهها و تهیه ابزار، وسایل و مصالح موردنیاز در راستای انجام موضوع قرارداد است. بهطورکلی در قراردادهای پیمانکاری مربوط به ساختمان عموماً تهیه و تأمین وسایل و ادوات در جهت پیشبرد کار بر عهده شخص پیمانکار بوده و ایشان شخصاً مسئول تهیه ابزارآلات مورد نیاز کار خود خواهد بود. اما مصالحی که باید برای انجام موضوع قرارداد مورداستفاده قرار بگیرد و بهعبارتدیگر مصالح موردنیاز برای ساخت اسکلت بتنی نیز تهیه و تأمینشان بر عهده شخص کارفرما بوده و وی موظف به فراهم نمودن و تسلیم آن طی مواعد مشخصشده در قرارداد به شخص پیمانکار خواهد بود. درنهایت باید به این نکته اشاره داشت که در تنظیم یک قرارداد اصل بر آزادی اراده طرفین و توافق میان آنهاست بهعبارتدیگر طرفین میتوانند خلاف آنچه که بیان شد اراده کرده و به توافق برسند.
در قرارداد پیشرو با توجه به حساسیت و فنی و تخصصی بودن این قرارداد سعی تیم حقوقی لامینگو بر آن بوده تا در تنظیم این قرارداد ضمن در نظر گرفتن تمامی موارد فنی ویژه، از لحاظ قراردادی و قانونی نیز تمامی نیازهای طرفین قرارداد برطرف شده تا تجربه همکاری موفق و بدون دغدغهای برای طرفین رقم بخورد.
همچنین شما میتوانید در صورت وجود هرگونه ابهام یا پرسش حقوقی که در اینخصوص، با مشاوران حقوقی و وکلای ما در لامینگو در ارتباط باشید.
در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید
021-91557030متخصص امور قراردادها و وکیل پایه یک دادگستری
دانشآموخته دانشگاه شهید بهشتی، همبنیانگذار لامینگو
دکتری حقوق از فرانسه، بنیانگذار شرکت دادفلامینگو و همبنیانگذار لامینگو
مدیر دپارتمان خدمات حقوقی دادفلامینگو، دانشآموخته دانشگاه منچستر انگلستان
پژوهشگر دکتری حقوق نفت وگاز، وکیل پایه یک دادگستری
متخصص امور قراردادها و وکیل پایه یک دادگستری
چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، میتوانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.
{{item.content}}
سوالات متداول