صفر تا صد ثبت اختراع یا ایده در خارج از کشور و کانادا

مشاوره ثبت اختراع - پتنت

ثبت اختراع و ایده در خارج از کشور با توجه به عضویت ایران در معاهده PCT پاریس برای کاربران ایرانی امکان‌پذیر است. اما چگونه باید برای این امر اقدام کنیم؟ آیا نیاز به ثبت اختراع در خارج از کشور داریم؟ مراحل ثبت اختراع در خارج و کانادا به چه صورت است؟ با توجه به اهمیت بالای ثبت اختراع هم برای افراد علمی و هم برای مهاجرت لازم دانستیم تا توضیحات کاملی درباره آن ارائه نماییم. در انتهای این مقاله شما می‌توانید درک عالی درباره شرایط ثبت اختراع در خارج از کشور داشته باشید. همچنین با اهمیت استفاده از خدمات مشاوره ثبت اختراع – پتنت نیز در این زمینه آشنا خواهید شد. با ما در لامینگو همراه بمانید.

 

مشاوره ثبت اختراع – پتنت در خارج از کشور در لامینگو

مشاوره ثبت اختراع – پتنت یکی از خدمات ویژه و عالی مشاورین ما در لامینگو است. با توجه به تحصیل مشاورین ما در خارج و کسب تجربه بالا در سیستم حقوقی سایر کشورها، این امکان برای کاربران وجود دارد تا با استفاده از این مشاوره‌ها به‌راحتی برای ثبت اختراع خود در هر کشوری اقدام نمایند. این خدمات با توجه به نیازهای روز کاربران در این زمینه تهیه و تنظیم شده و استفاده از آن می‌تواند خیالی راحت برای شما ایجاد نماید. دقت کنید که عدم استفاده از خدمات مشاوره در زمینه پتنت در کشورهای خارجی می‌تواند باعث بروز مشکلات بسیار زیادی شود.

 

دریافت مشاوره ثبت اختراع – پتنت

 

آیا امکان ثبت اختراع در خارج از کشور وجود دارد؟

یکی از سؤالاتی که ذهن بسیاری از مخاطبین را به خود مشغول کرده است، این است که آیا امکان ثبت اختراع در خارج از کشور وجود دارد یا خیر؟ برای پاسخ این سؤال باید شما را به معاهده پاریس تنظیم شده و در حال حاضر 153 کشور آن را امضا نموده‌اند، ارجاع دهیم. این معاهده کشورهای عضو را وادار می‌نماید که از حق‌وحقوق معنوی و مالکیت فکری افراد مخترع بدون توجه به تابعیت آن‌ها دفاع نمایند. ازاین‌رو شما فارغ از اینکه در چه کشوری سکونت دارید و تابعیت چه کشوری را دارید، می‌توانید با ارائه درخواست به اداره ثبت اختراعات کشور مورد نظر خود، برای ثبت اختراع اقدام نمایید.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر این مطلب را هم بخوانید: مشاوره ثبت اختراع – پتنت از تنظیم تا تسلیم با شما هستیم

 

 مشاوره ثبت اختراع - پتنت

 

آیا نیاز به ثبت اختراع در خارج از کشور داریم؟

در مقالات گذشته با مزایای ثبت اختراع آشنا شده‌اید و می‌دانید که عدم ثبت اختراع می‌تواند چه معایبی برای شما به دنبال داشته باشد. با توجه به اینکه با استفاده از خدمات مشاوره ثبت اختراع – پتنت به‌راحتی می‌توان برای ثبت اختراع در خارج از کشور اقدام نمود، می‌توان این چالش‌ها را به‌راحتی حل کرد. اما سؤال اینجاست که آیا با ثبت اختراع در ایران و یا هر کشور دیگری نیاز به ثبت آن در سایر کشورها نیز وجود دارد یا خیر؟ اگر نکات ارائه شده درباره ثبت اختراع در مقالات گذشته ما را مرور کرده باشید، باید بدانید که ثبت اختراع دارای دو محدودیت اصلی است:

1- محدودیت زمانی به این معنی که مخترع تا 20 سال به‌صورت انحصاری می‌تواند دارای حق مالکیت فکری اختراع خود باشد.

2- محدودیت جغرافیایی به این معنی که هر کاربر تنها در محدوده مرزهای کشوری که اختراع در آن ثبت شده حمایت‌های لازم را دریافت خواهد کرد.

به‌این‌ترتیب ثبت اختراع در هر کشور به معنی ثبت آن به‌صورت جهانی نیست. ازاین‌رو کاربران در صورت نیاز به ورود به بازارهای جهانی و یا عرضه اختراع خود در این ابزارها لازم است تا اختراع خود رد  کشور مقصد و یا حتی سایر کشورها به ثبت برسانند.

 

 مشاوره ثبت اختراع - پتنت

 

امکان ثبت اختراع در چند کشور را داریم؟

هیچ محدودیتی دراین‌باره وجود ندارد و کاربران می‌توانند برای ثبت اختراع خود در کشورهای مختلف اقدام نمایند. البته برای هر یک از این موارد می‌بایست به اداره ثبت اختراع کشور مقصد مراجعه و تمام مراحل مورد نیاز را طی کرده و همچنین هزینه لازم برای حق نگهداری اختراع را نیز به‌صورت سالیانه و مجزا به آن‌ها پرداخت نمایند. البته اداره ثبت اختراع اروپا این امکان را برای کاربران فراهم آورده تا با ثبت اختراع خود در این اداره، از محدوده جغرافیایی کل قاره برای دریافت حق مالکیت اختراع خود استفاده نمایند.

 

مراحل ثبت اختراع در خارج از کشور

ثبت اختراع چه در ایران و چه در هر کشور دیگری معمولاً مراحل مشخص و یکسانی دارد. جز در برخی مراحل جزئی تفاوت آن‌چنانی دراین‌باره تعریف نمی‌شود. به صورت کلی مراحل ثبت اختراع به ترتیب در خارج از کشور به شرح زیر خواهد بود:

  • استفاده از خدمات مشاوره ثبت اختراع – پتنت
  • آماده‌سازی مدارک و مستندات مورد نیاز با همکاری مشاور
  • نوشتن گزارش‌ها و توصیفات مربوط به اختراع به زبان کشور مقصد یا انگلیسی
  • نوشتن پیش‌نویس پتنت توسط مشاور حقوقی
  • ورود و ثبت‌نام در سامانه ثبت اختراع
  • پر کردن فرم‌ها رسمی مربوط به اداره ثبت اختراع کشور مقصد
  • تشکیل پرونده و پیگیری آن
  • بررسی پرونده توسط سازمان مربوطه
  • تکمیل مدارک در صورت نیاز
  • انتشار محتویات فنی مربوط به ثبت اختراع در روزنامه رسمی
  • بررسی ماهوی محتویات پرونده
  • پرداخت هزینه‌های لازم
  • اعطای گواهی ثبت اختراع
  • پرداخت شارژ حق اختراع سالیانه

مشاهده می‌کنید که پیچیدگی بالای این مراحل لزوم استفاده از خدمات مشاوره ثبت اختراع – پتنت را بیشتر از قبل می‌نماید.

 

اختراعات

 

نکاتی برای ثبت اختراع یا ایده در خارج از کشور

در این بخش نکاتی را با شما در میان می‌گذاریم که دقت به آن‌ها باعث می‌شود تا در هنگام اجرای مراحل ثبت اختراع دقت بیشتری داشته و مراحل را به‌خوبی انجام دهید. این نکات به شرح زیر هستند:

  • در درجه اول باید متذکر شویم که به دلیل پیچیده بودن شرایط بهتر است حتماً از خدمات مشاوره ثبت اختراع و پتنت استفاده کرده و یک مشاور با تجربه دراین‌باره را در کنار خود داشته باشید.
  • ادعانامه و اظهارنامه اختراع باید خیلی دقیق و به نحو احسن پر شوند.
  • اشتباهات گرامری و مشکلات زبان نوشتاری را باید به صفر برسانید.
  • لازم است تا تمام توضیحات فنی مربوط به اختراع مورد نظر به‌صورت ساده و مفهوم نگارش شود.
  • همچنین بهتر است از قبل برای تهیه مدارک لازم برای ثبت اختراع در خارج اقدام نمایید.
  • اگر نیاز به ثبت اختراع در کشورهای عضو اتحادیه اروپا را دارید، می‌توانید از اداره ثبت اختراع اتحادیه استفاده کرده و نیازی به ثبت آن در هر کشور به‌صورت مجزا نخواهید داشت.
  • نگهداری و صیانت از اختراع در هر کشوری نیاز به پرداخت یک هزینه سالیانه دارد. در پرداخت این هزینه نیز دقت کنید.

 

مراحل ثبت اختراع در کانادا

یکی از مزیت‌های اصلی ثبت اختراع در خارج استفاده از آن به‌عنوان راه‌کاری برای اخذ پذیرش در دانشگاه‌های بین‌المللی و یا مهاجرت و دریافت ویزا است. کانادا به‌عنوان یکی از کشورهای مهاجرپذیر، هر ساله ایرانی‌های زیادی را به‌عنوان مهاجر به خود می‌بیند. ازاین‌رو لازم دانستیم تا مراحل ثبت اختراع در کانادا را نیز برای شما تشریح کنیم. دقت کنید که این مراحل مطابق با موارد درج شده در بندهای قبلی است. اما مهم‌ترین و اصلی‌ترین موارد لازم برای ثبت اختراع در کانادا مربوط به سه بند زیر می‌شود:

  • توصیف اختراع
  • تصاویر و نقشه‌های اختراع
  • ادعانامه اختراع

برای پر کردن هر یک از این موارد لازم است تا حتماً از خدمات مشاوره ثبت اختراع – پتنت استفاده کرده و تجربیات وکیل را نیز به همراه داشته باشید.

 

اختراعات

 

نکاتی برای انجام مراحل ثبت اختراع در کانادا

برای اینکه راحت‌تر و با اطمینان بیشتری برای ثبت اختراع در کانادا اقدام کنید، نکات زیر را نیز مد نظر داشته باشید:

  • لازم است تا در قدم اول مدارک و ضمایم لازم با کمک وکیل و مشاور حقوقی آماده شود.
  • در قدم بعدی باید مدارک آماده شده در سامانه اداره ثبت اختراع کانادا به ثبت برسد.
  • همچنین بهتر است کاربران همزمان با ثبت اظهارنامه اختراع در اداره ثبت اختراعات کانادا، برای ارائه درخواست بررسی ماهوی اختراع نیز اقدام نماید.
  • البته ذکر این نکته ضروری است که طبق قوانین دولت کانادا این امکان برای کاربران وجود دارد که بررسی ماهوی ثبت اختراع را تا 4 سال به تعویق بیندازند.
  • در صورت رد درخواست و یا نیاز به اصلاح در قدم بعدی پرونده باید پیگیری شده و برای اعتراض و یا تکمیل مدارک اقدام شود.
  • همچنین لازم است متذکر شویم که بهتر است هزینه لازم برای نگهداری سالانه ثبت اختراع را نیز به‌صورت منظم پرداخت نمایید.
  • هزینه ثبت اختراع در کشور کانادا خیلی زیاد نیست.

 

اهمیت مشاوره ثبت اختراع – پتنت برای ثبت اختراع در خارج

ثبت پتنت در خارج از کشور با توجه به اینکه نیاز به طی کردن مراحل پیچیده‌ای دارد، بدون استفاده از خدمات مشاور بسیار سخت خواهد شد. دقت کنید که اشتباه در طی کردن مراحل و پر کردن فرم‌های مربوط به ثبت اختراع نه‌تنها از نظر زمانی و هزینه ممکن است مشکلاتی را برای کاربر ایجاد نماید، این امکان را نیز دارد که کاربر را به‌صورت کامل از این مزیت دور کرده و سازمان ثبت اختراع کشور مقصد به کل تقاضانامه کاربر را رد نماید. از این رو مشاوره در این زمینه می‌تواند اهمیت بسیار زیادی داشته باشد.

 

اختراعات

 

کانال تلگرام لامینگو

 

در انتها باید بدانید

درک صحیح مراحل ثبت اختراع و ایده در خارج از کشور نیاز به داشتن دانش حقوقی لازم دارد. ازاین‌رو برای اینکه یک اختراع موفق و ثبت اختراع عالی داشته باشید، لازم است تا هم به نکات فنی و هم به نکات حقوقی دقت نمایید. مخترعین معمولاً به نکات فنی اختراع تسلط کامل دارند. اما برای اجرای موارد حقوقی نیاز به خدمات مشاوره ثبت اختراع – پتنت خواهند داشت.

در سری مقالات مربوط به ثبت اختراع در بلاگ حقوقی لامینگو سعی کرده‌ایم تا به‌صورت کامل به تشریح تمام چالش‌های پیش رو بپردازیم. ازاین‌رو کاربران با مطالعه این مقالات می‌توانند جامع‌ترین اطلاعات لازم دراین‌باره را داشته باشند. همچنین برای طرح سؤالات خود دراین‌باره نیز می‌توانید از انتهای این مقاله و از بخش نظرات کمک بگیرید.

6
برچسب ها :
نویسنده مطلب توحید ره‌گشای

دیدگاه شما

6 دیدگاه

  • محمداسماعیل خلیلی عباس ابادی
    2 سال پیش

    سلام طرحی دارم که درسیستم گرمایشی ساختمانها بسیار مفید ودرکاهش مصرف گازوبرق 60در بهینه شده که باحذف موتورخانه های سبک قدیمی وجایگزین آن فقط بایک پکیچ مرکزی ابگرم شوفاژ مستقیم جایگزین میشودلطفا راهنمایم کنید

    • نیلوفر جهانفر
      2 سال پیش

      سلام و عرض ادب خدمت شما،
      خدمت حقوقی مورد نظر خود را اعلام بفرمایید تا بتوانیم شما را بهتر راهنمایی کنیم.

  • پوریا
    2 سال پیش

    سلام. پرویژنال پتنت تو ایران و اعضای pct مرسوم هست؟ من می خوام ایده هام رو اجاره بدم چه داخل و خارج ایران و به پرویژنال پتنت نیاز دارم.

    • نیلوفر جهانفر
      2 سال پیش

      با سلام و احترام،
      می‌توانید این مورد را از طریق وبسایت اداره مالکیت معنوی پیگیری فرمایید توصیه نیز به دریافت راهنمایی از وکیل مالکیت فکری متخصص در این زمینه نیز است.

  • محمود
    9 ماه پیش

    سلام ایده های کوچک ولی عالی و سود آور قابل ثبت هستند، مثلا یک ایده استارت آپی که نظیرش در دنیا نیست و از ترکیب چند ایده ساده تشکیل و ایده جدیدی پدید آورده آیا قبل ثبت و جذب سرمایه گذار هست یا خیر؟

    • مدیریت سایت
      9 ماه پیش

      با سلام و احترام
      صرف ایده قابل حمایت و ثبت نیست.