درخواست طلاق از طرف زن

درخواست طلاق از طرف زن

 

 

 حق طلاق با مرد است!

در دین اسلام و همچنین در قانون کشور ما حق طلاق به مرد داده شده است و در هر زمانی که بخواهد می‌تواند همسر خود را مطلقه کرده و از او جدا شود، مگر این‌که این اختیار با انعقاد عقد نکاح در عقدنامه و یا در قالب سند جداگانه‌ای که در محضر تنظیم شده است، وکالت اجرای این حق را به همسر خود بدهد؛ در این حالت علاوه بر این‌که اختیار طلاق با مرد خواهد بود، زن نیز با وکالتی که از شوهرش دارد، می‌تواند در هر زمان که بخواهد بدون نیاز به اجازه و حضور مرد، اقدام به طلاق کند. اما در مواردی می‌بینیم که زن ‌ها به دادگاه مراجعه کرده و تقاضای طلاق می‌دهند و این عمل با وجود یک سری شرایط  شدنی می‌باشد که در ادامه به آن می‌پردازیم.

دریافت مشاوره حقوقی

در چه شرایطی یک زن اجازه دارد تقاضای طلاق دهد؟

  1. اگر شوهر به مدت ششماه از دادن نفقه به همسرش خودداری کند؛

    چراکه گرفتن نفقه از جمله حقوق مالی زن است و مرد جدا از فراهم کردن مسکن، خوراک و پوشاک و لوازم مورد نیاز خانه، باید هر ماه مبلغی را به عنوان نفقه، براساس شأن و شئون زن و موقعیت خانوادگی و اجتماعی او پرداخت کند.

  2. بد اخلاقی و بروز رفتارهای ناهنجار از سوی مرد؛

    زمانی‌که بد خلقی به نحوی باشد که آرامش زن مختل شود و در منزل شوهر امنیت جانی و حیثیتی او در خطر باشد.

  3. ترک کردن زندگی مشترک از طرف مرد و غیبت او به مدت ششماه؛

    در این حالت اگر مرد بدون عذر موجه‌ای از خانه و همسر خود دور شود، زن می‌تواند به دادگاه مراجعه کرده و بدون حضور شوهر، اقدام به طلاق کند.

  4. مفقودالاثر بودن مرد؛

    اگر مرد به مدت ۴ سال تمام از غیبتش گذشته باشد و با وجود پیگیری‌های لازم هیچ خبری از زنده بودن و مرده بودن او نباشد، زن می‌تواند به دادگاه مراجعه کرده و بدون حضور شوهر، طلاق خود را به ثبت برساند.

  5. حبس تعزیری؛

    اگر مرد به حبس تعزیری به مدت ۵ سال و بیشتر محکوم شود و جرم او نیز به اثبات رسیده و امکان تبرئه او وجود نداشته باشد و حکم مجازات او نیز در حال اجرا باشد.

  6. اعتیاد مرد به هرگونه مواد مخدر و مشروبات الکلی خطرناک؛

    که به تشخیص قاضی در زندگی و آسایش زن خلل ایجاد کرده و ادامه‌ی زندگی مشترک را مختل سازد.

  7. ابتلای مرد به بیماری ناعلاج و یا صعبالعلاج؛

    به نحوی که شدت بیماری به اندازه‌ای باشد که سلامت زن را به خطر اندازد.

  8. عقیم بودن مرد؛

    در واقع اگر مردی عقیم بوده و به تشخیص پزشک متخصص و براساس مدارک پزشکی کافی، ناباروری او اثبات شود وهمچنین ۵ سال نیز از زندگی مشترک او با همسرش گذشته باشد، زن می‌تواند تقاضای طلاق دهد.

  9. جنون و ابتلای مرد به بیماری روانی حاد؛

    و مواردی این چنینی دیگر که میزان اهمیت و تأثیر آن در حقانیت درخواست طلاق زن، با قاضی دادگاه می‌باشد.

 

درخواست طلاق از سوی زن

 اگر اول زن درخواست طلاق دهد و در این راه پیش‌قدم شود، تکلیف مهریهی او چه خواهد شد؟

در حالتی جداگانه اگر زن و مردی بر سر جدایی با یکدیگر توافق داشته باشند و در مورد مسائلی مانند: مهریه، نفقه، حضانت و غیره… اختلاف نداشته باشند، طلاقی که بین آن دو صورت می‌گیرد، طلاق توافقی نام دارد. در این نوع طلاق بسته به توافق زوجین، یا زن مهریه‌ی خود را در قبال طلاق می‌بخشد و یا مرد حاضر می‌شود حتی بعد از طلاق همسر خود، مهریه او را بپردازد.

در مواردی هم که زن طبق وکالتی که مرد در حین عقد نکاح یا در سندی جداگانه به او داده، اقدام به طلاق کند و چون در پیش بردن مراحل قانونی طلاق، اختیار تام دارد، میتواند علاوه بر جدایی از شوهرش مهریه‌ی خود را نیز مطالبه کند. در این مواقع مرد با دادن دادخواست اعسار می‌تواند از دادگاه تقاضا کند که مهریه‌ی همسرش را به صورت اقساط پرداخت کند.

کانال تلگرام لامینگو

 اما اگر زن بنا بر دلایلی مانند موارد فوق، ابتدا خود به دادگاه مراجعه کرده و تقاضای طلاق کند، در این‌جا چون حق طلاق با مرد است و زن بدون رضایت مرد نمی‌تواند از او جدا شود، زن باید دلایل قانع‌کننده مانند موارد ذکر شده بیاورد و عسروحرج خود را در دادگاه به اثبات برساند. این‌گونه موارد زمانی اتفاق می‌افتد که زن با زندگی در کنار شوهرش در شرایطی قرار گرفته است که دیگر توان ادامه‌ی زندگی با او را ندارد، بنابراین معمولا دیگر به مهریه فکر نمی‌کند و معمولاً تمام مهریه خود یا قسمتی از آن را در قبال جدایی از شوهرش بذل می‌کند.

برای مطالعه سایر مقالات می‌توانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

2
برچسب ها :
نویسنده مطلب فاطمه دل‌زنده‌دار اباتری
کارشناس حقوقی

دیدگاه شما

2 دیدگاه

  • کمانکش
    5 سال پیش

    من به صورت اتفاقی با سایت شما آشنا شدم و علاقه شدیدی به اطلاعات حقوقی دارم واقعا از مطالب شما خیلی بهره میبرم ممنون از اینکه انقد مطالب قابل فهم و مهم رو به اشتراک عموم میگذارید …
    سپاس و خسته نباشن

    • مدیریت سایت
      5 سال پیش

      سلام دوست عزیز. ممنون از حسن نظر شما🙏🌹