آشنایی با روند 9 مرحله‌ای اخذ مجوز خروج از کشور ویژه مشمولین

5 سال پیش
مشاوره حقوقی اخذ مجوز

مشاوره حقوقی اخذ مجوز از جمله مواردی است که توسط مؤسسات حقوقی ارائه می‌شود. برای خروج از کشور نیاز به گذرنامه است و یکی از شروط دریافت گذرنامه، داشتن کارت پایان خدمت سربازی است. سن مشمولیت سربازی، 18 سال تمام است. افرادی که به این سن رسیده‌اند و قصد خروج از کشور را دارند، بایستی مجوز خروج از کشور مشمولین را اخذ نمایند. افراد زیر سن مشمولیت برای صدور گذرنامه و خروج از کشور نیاز به دریافت این مجوز ندارند. به‌علاوه افرادی که مشغول گذراندن دوره نظام وظیفه هستند، مطابق قانون اجازه خروج از کشور را ندارند.

اگر نیاز دارید از روند اخذ مجوز خروج از کشور ویژه مشمولین آگاهی یابید، یا اینکه خواهان دریافت مشاوره حقوقی اخذ مجوز هستید، مطالعه این مطلب را از دست ندهید.

 

آیا شرایط اخذ مجوز خروج از کشور برای تمام مشمولین یکسان است؟

  1. مهم‌ترین شرط اخذ مجوز خروج از کشور این است که مشمول غایب نباشد. به یاد داشته باشید هیچ مشمول غایبی مجاز به خروج از کشور نخواهد بود.
  2. مشمول لازم است معافیت تحصیلی داشته باشد یا اینکه حداکثر تا یک سال پس از اتمام تحصیل (خواه از طریق فارغ التحصیل شدن یا انصراف و یا اخراج) اقدام به اخذ مجوز نماید.
  3. پرداخت وثیقه متناسب با نوع سفر، دیگر شرط ضروری محسوب می‌شود.

اگر قصد اخذ مجوز خروج از کشور ویژه مشمولین را دارید، از تیم حقوقی لامینگو، مشاوره حقوقی اخذ مجوز را دریافت نمایید.

مشاوره حقوقی دریافت مجوز

 

با توجه به نوع سفر، سایر شرایط اخذ مجوز خروج از کشور چیست؟

  • اخذ مجوز خروج از کشور به‌قصد سفرهای علمی کوتاه‌مدت:

  1. مدت مجاز خروج از کشور برای ارائه مقالات و کنفرانس‌های علمی در تمامی مقاطع تحصیلی، حداکثر 30 روز است.
  2. مدت مجاز خروج از کشور برای شرکت در کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی در تمامی مقاطع تحصیلی، حداکثر 45 روز است.
  • اخذ مجوز خروج از کشور به‌قصد سفرهای مطالعاتی:

  1. برای دانشجویان در هر مقطع تحصیلی، تنها یک‌بار مجوز خروج صادر می‌شود.
  2. حداکثر مدت مجاز این نوع سفرها برای دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد شش ماه و دکتری یک سال است. مهلت دوره تمدیدشدنی نیست.
  • اخذ مجوز خروج از کشور به‌قصد سفرهای زیارتی:

  1. درخواست مجوز خروج از کشور دانشجویان، باید دارای این موارد باشد: محدوده زمانی، مشخصات شناسنامه‌ای، کد ملی، سال ورود به دانشگاه، مقطع تحصیلی، نام کشور و علت سفر.
  2. با درخواست دانشگاه یا مدیریت حوزه علمیه استان محل تحصیل مجوز خروج برای سفرهای زیارتی دانشجویان و طلاب علوم دینی به کشورهای عراق و عربستان صادر می‌گردد. مدت سفر حداکثر 30 روز و برای حج تمتع 50 روز است. البته این مدت برای روحانیون کاروان‌های زیارتی حداکثر 60 روز و اساتید و مبلغین با اعلام مرکز مدیریت مربوطه، حداکثر 180 روز است.
  • اخذ مجوز خروج از کشور به‌قصد سفرهای سیاحتی:

  1. حداکثر مدت زمان این نوع سفرها ۲۰ روز است.
  2. برای سفرهای سیاحتی دانشجویان، با درخواست دانشگاه محل تحصیل و تعیین محدوده زمانی خروج از کشور، مجوز خروج حداکثر برای 30 روز صادر می گردد.
  • اخذ مجوز خروج از کشور به‌قصد سفرهای ورزشی:

  1. برای این نوع از سفرها، اخذ تأییدیه از وزارت ورزش و جوانان الزامی است.
  2. سرباز قهرمان با ارائه معرفی‌نامه از ستاد کل نیروهای مسلح می‌تواند برای اخذ مجوز خروج اقدام کند.
  • اخذ مجوز خروج از کشور به‌قصد درمان بیماری:

  1. ارائه تأییدیه از شورای عالی پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یا شورای عالی پزشکی سازمان وظیفه عمومی ناجا الزامی است.
  2. مدت خروج از کشور این مشمولان، به طول درمان آنان بستگی دارد و قابل تمدید است.

 

میزان وثیقه مورد نیاز جهت اخذ مجوز خروج از کشور چقدر است؟

 

  1. سفر برای ادامه تحصیل: 20 میلیون تومان وجه نقد، ضمانت‌نامه بانکی یا وثیقه ملکی
  2. سفرهای علمی: 8 میلیون تومان وجه نقد یا ضمانت‌نامه بانکی
  3. سفرهای زیارتی: 3 میلیون تومان وجه نقد (برای سفر اربعین پرداخت وثیقه ضرورت ندارد.)
  4. سفرهای سیاحتی: 15 میلیون تومان وجه نقد، ضمانت‌نامه بانکی یا وثیقه ملکی
  5. سایر سفرها (دوره‌ای مشترک، ورزشی و…): 15 میلیون تومان وجه نقد یا ضمانت‌نامه بانکی

نکته اول: ضمانت‌نامه تمام بانک‌ها با هماهنگی امور مالی سازمان وظیفه عمومی ناجا معتبر است.

نکته دوم: نخبگان با معرفی بنیاد نخبگان نیرو‌های مسلح، نیازی به دادن وثیقه یا ضمانت بانکی ندارند. بلکه می‌توانند با تعهد کتبی اقوام درجه یک از کشور خارج شوند.

نکته سوم: فرزندان مأمورین ثابت دولتی در خارج از کشور از سوی وزارت امور خارجه ضمانت می‌شوند و نیازی به سپردن وثیقه نخواهند داشت.

 

مشاوره حقوقی اخذ مجوز

 

مراحل اخذ مجوز خروج از کشور ویژه مشمولین چیست؟

مرحله اول

ابتدا از طریق مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+10) کد ‌سخا را دریافت کنید. کد سخا، یک شناسه 5 رقمی مخصوص هر فرد در سازمان نظام وظیفه است.

مرحله دوم

وارد پرتال جامع سازمانی نظام وظیفه شوید. بعد از وارد‌کردن کد ‌سخا و کد‌ملی، اطلاعات شخصی (شامل نام و نام‌خانوادگی، کدملی، آدرس محل سکونت و کدپستی) و اطلاعات مربوط به سفر (شامل کشور مقصد، تاریخ خروج از کشور، تاریخ ورود به کشور، نوع سفر) را وارد نمایید.

مرحله سوم

یکی از دو گزینه دانشجو و یا دارندگان برگ آماده به خدمت را انتخاب کنید. اگر دانشجو هستید، درخواست خروج از کشور شما به صورت سیستمی به کارتابل دانشگاه می‌رود. وضعیت تحصیلی شما از سوی دانشگاه بررسی می‌شود و در صورت تأیید، معافیت تحصیلی بعد از گذشت 24 تا 48 ساعت کاری به سامانه وظیفه عمومی انتقال می‌یابد.

مرحله چهارم

مبلغی به عنوان هزینه خدمات اینترنتی از شما خواسته می‌شود که باید به صورت اینترنتی پرداخت شود. بنابراین به رمز دوم کارت بانکی نیاز دارید.

مرحله پنجم

بانک دریافت‌کننده وثیقه خروج از کشور مشمولین، بانک قوامین است. پس از انتقال اطلاعات شما به سامانه وظیفه عمومی، پنجره‌ای برای دریافت شماره حساب بانک قوامین جهت استرداد هزینه وثیقه باز می‌گردد. به‌یاد داشته باشید شماره حساب باید به‌نام مشمول باشد.

مرحله ششم

بعد از ثبت شماره حساب، گزینه واریز اینترنتی مبلغ وثیقه فعال می‌شود. در این مرحله می‌توانید با هر کارت بانکی که دارید، مبلغ وثیقه را به‌صورت اینترنتی پرداخت نمایید.

مرحله هفتم

پس از واریز مبلغ وثیقه، شماره سریال پرداخت، شماره درخواست، کد ارجاع و….. نشان داده می‌شود. برای پیگیری بعدی این اطلاعات را ذخیره کنید. پس از ذخیره اطلاعات، وارد مرحله ارسال درخواست به نظام وظیفه عمومی می‌شوید.

مرحله هشتم

بعد از اینکه مدارک شما به سامانه سازمان وظیفه عمومی منتقل شد، اطلاعات بررسی می‌گردد. سپس مجوز خروج از کشور توسط اپراتور سازمان وظیفه عمومی صادر و به سامانه کشوری گذرنامه منتقل می‌شود.

مرحله نهم

انتقال اطلاعات به سامانه وظیفه عمومی و انجام سایر اقدامات مربوطه زمان‌بر است. بنابراین جهت خروج به‌موقع از کشور، لازم است یک تا دو هفته قبل از خروج درخواست خود را ثبت کنید.

 

چه زمانی می‌توان وثیقه خروج از کشور را بازگرداند؟

هنگام بازگشت از سفر، اطلاعات ورودی شما از طریق کنترل کننده‌های گذرنامه در مرزها ثبت می‌شود. پس از بازگشت مشمول باید شخصاً در سازمان وظیفه عمومی حاضر شود و خود را معرفی کند. بعد از رؤیت گذرنامه، مبلغ وثیقه بدون هیچ‌گونه کسر کارمزد، معمولاً بعد از یک هفته تا ده روز قابل استرداد است.

 

عدم معرفی به‌موقع یا عدم بازگشت در مهلت مقرر چه عواقبی برای مشمول دارد؟

سازمان نظام وظیفه مقرر کرده است کلیه مشمولان پس از بازگشت، باید ورود خود را به سازمان اطلاع دهند. عدم معرفی به موقع یا عدم بازگشت به کشور در مهلت مقرر، برای مشمول محدودیت‌هایی در پی دارد. برای این افراد، مجوز خروج مجدد از کشور به مدت شش ماه تا یک سال صادر نخواهد شد. همچنین در مواردی وثیقه خروج از کشور (وثیقه نقدی پس از 10 روز و ضمانت‌نامه بانکی حداکثر پس از 15 روز از اتمام مهلت مقرر) به نفع دولت ضبط می‌شود. در برخی از موارد نیز موضوع به مراجع قضایی ارجاع داده می‌شود.

 

خروج بدون مجوز از کشور چه حکمی دارد؟

مطابق قانون، تمام افراد برای خروج از کشور نیاز به ارائه گذرنامه دارند. اگر فردی بدون داشتن مجوز خروج از کشور و گذرنامه قصد ترک ایران را داشته باشد، به مجازاتی معادل 2 ماه تا 6 ماه حبس به همراه جریمه نقدی محکوم می‌گردد.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

دریافت مشاوره حقوقی اخذ مجوز خروج چه فایده‌ای دارد؟

ملاحظه فرمودید که صدور گذرنامه برای مشمولین خدمت مقدس سربازی، نیازمند اخذ مجوز خروج از کشور است. فراموش نکنید با توجه به نوع سفر، میزان وثیقه و مهلت زمانی خروج از کشور متفاوت است. اخذ مجوز خروج از کشور ویژه مشمولین، در عین سهولت دارای نکات کلیدی است. البته برای رعایت اختصار در این مطلب تمام جزییات بیان نشده است. پیشنهاد می‌شود برای اطلاع بیشتر، از تیم حقوقی لامینگو مشاوره حقوقی اخذ مجوز خروج از کشور را دریافت نمایید. در این صورت می‌توانید با خیال آسوده و بدون ایجاد مشکل قانونی، از مدت اقامت خود در خارج از کشور لذت ببرید.

نظرات و سوالات خود را درباره این مطلب با ما به اشتراک بگذارید و از مطالعه سایر مطالب بلاگ لامینگو غافل نشوید.

18
برچسب ها :
نویسنده مطلب مریم زارع

دیدگاه شما

18 دیدگاه

  • اشکان
    4 سال پیش

    سلام
    در لیست علت درخواست مجوز خروج از کشور حساب سخای بنده موردی تحت عنوان سفر مطالعاتی موجود نیست، باید چکار کنم؟ ممنون

    • نیکتا روزبهانی
      4 سال پیش

      با عرض سلام و احترام
      پیشنهاد می‌کنیم از سازمان نظام وظیفه این موضوع را پیگیری نمائید.

  • حسین
    4 سال پیش

    با سلام فردی که فعلا دارای مدرک دیپلم بوده و در سال 1400 با سفر سیاحتی از کشور خارج و در کشور دیگری مشغول تحصیل گردد آیا پس از اتمام تحصیلات و برگشت سرباز فراری حساب میشود یا مشکلی ندارد ؟ آیا مدرک او مورد تایید وزارت علوم میباشد

    • نیکتا روزبهانی
      4 سال پیش

      با عرض سلام و ادب
      مطابق قانون خدمت وظیفه عمومی، اشخاص ذکور پس از رسیدن به سن 18 سال، مشمول خدمت می‌شوند و برای خروج از کشور لازم است از معافیت تحصیلی استفاده نمایند و وثیقه بسپارند. مطابق تبصره 1 ماده 33 قانون مزبور، حداکثر سن معافیت تحصیلی برای دانش‌آموزان، 20 سال است. مطابق تبصره 2 ماده 34 قانون مذکور که تصریح می‌کند: “مشمولینی که با داشتن معافیت تحصیلی در خارج از کشور تحصیل می‌کنند، پس از ترک تحصیل یا اخراج یا انصراف یا فراغت از تحصیل، موظفند برای رسیدگی به وضع مشمولیت خود حداکثر ظرف یک سال خود را به نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در خارج ازکشور معرفی نمایند”، مشمولان خدمت نظام وظیفه به منظور خروج از کشور و ادامه تحصیل، بایستی دارای شرایطی باشند: از جمله عدم دارا بودن غیبت غیر موجه، دارا بودن معافیت تحصیلی، سپردن وثیقه و تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور معتبر و مورد تأیید وازرت علوم و یا بهداشت
      برای بررسی از دارا بودن یا نبودن شرایط فوق، لازم است از نظام وظیفه اطلاعات کاملتری اخذ کنید. همچنین به منظور بررسی اعتبار دانشگاه محل تحصیل خود بایستی به لیست دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مراجعه کنید که در لینک زیر قابل مشاهده است:
      http://grad.saorg.ir/After-September2020

  • مازیار نیرومند
    4 سال پیش

    سلام من دانشجو هستم و کاردانی تمام شده و الان دارم برای فارغالتحصیلی میرم که مشکل خورم و نمیتونم این ترم ثبت نام کنم برا کارشناسی ، من نیاز دارم ۲ بار در ۶ ماه برم به سفر خارج ایا میتونم بدون معافیت تحصلی درخواست بدم و از ۱ سال فرجه فارغالتحصیلی استفاده کنم و به سفر سیاحتی برم یا نه

    • نیکتا روزبهانی
      4 سال پیش

      با عرض سلام و ادب
      مطابق تبصره 1 ماده 33 قانون خدمت نظام وظیفه، حداکثر معافیت تحصیلی در مقطع کاردانی دو و نیم سال است. همچنین تبصره 1 ماده 34 قانون مذکور تصریح می‌کند: “مهلت معرفی مشمولین حداکثر یک سال پس ‌از تاریخ انصراف، ترک تحصیل و اخراج و فراغت از تحصیل است.” برای خروج از کشور مشمولان نظام وظیفه، وجود شرایطی از قبیل عدم دارا بودن غیبت، دارا بودن معافیت تحصیلی و سپردن وثیقه لازم است. برای دریافت پاسخ دقیق به سؤالتان، حتما پیشنهاد می‌کنیم از نظام وظیفه اطلاعات کامل‌تری اخذ نمائید.

  • شیما
    4 سال پیش

    با سلام
    آیا کسی که در حال گذراندن سربازی نخبگان است می‌تواند با گذاشتن وثیقه برای انگشت نگاری از کشور خارج شود؟(پذیرش تحصیلی نیست)

    • نیکتا روزبهانی
      4 سال پیش

      با عرض سلام دوست عزیز
      در صورت داشتن جمیع شرایط (فقدان غیبت و سایر موارد و همچنین سپردن وثیقه مناسب و تعیین‌شده) امکان خروج از کشور وجود دارد. برای اطمینان بیشتر از این موضوع، می‌توانید از نظام وظیفه اطلاعات کافی را دریافت کنید.

  • منصور
    4 سال پیش

    سلام وقت بخیر
    امکان تغییر تاریخ خروج از کشور پس از صدور خروجی هست؟

    • نیکتا روزبهانی
      4 سال پیش

      با عرض سلام دوست عزیز
      برای پاسخ دقیق به پرسش شما، پیشنهاد می‌کنیم از اداره گذرنامه مربوطه اطلاع حاصل نمائید.

  • محمدرضا
    4 سال پیش

    سلام وقت به خیر بنده ۲۵ مرداد قصد سفر به کشور ترکیه رو دارم با توجه به این که الان ترم برداشتم و شرط قبولی داشتن واحد هستش دانشگاه الان با مجوز موافقت میکنه اما تقریبا ۲ ماه مونده تا تاریخ سفر مشکلی ایجاد نمیشه اخه شنیدم میگن ۲ یا ۳ هفته قبل خروج از کشور مجوز بگیرید که من اونموقع ترم ندارم مجوز بهم نمیدن ممنون میشم راهنمایی کنید

    • نیکتا روزبهانی
      4 سال پیش

      با عرض سلام دوست عزیز
      پیشنهاد می‌کنیم به منظور حصول اطلاعات دقیق‌تر، از نظام وظیفه محل و همچنین سفارت کشور مقصد این موضوع را پیگیری نمائید.

  • مینا
    3 سال پیش

    سلام من قصد اقامت در کوردستان عراق رو دارم چیکار باید انجام بدم چون جواز هایی که گفتید واسه یک مدت کوتاه و مشخص هست

    • نیکتا روزبهانی
      3 سال پیش

      با عرض سلام و احترام
      پیشنهاد می‌کنیم به منظور دریافت اطلاعات جزئی‌تر و پاسخ دقیق‌تر در خصوص اخذ اقامت و مجوزهای مربوطه، از دفتر نمایندگی اقلیم کردستان عراق در تهران و یا وزارت امور خارجه این موارد را جویا شوید.

  • محمد
    3 سال پیش

    سلام
    من این مراحل رو رفتم و یه پیامک برام اومده که مجوز خروج شما از سمت سازمان وظيفه عمومي ناجا صادر شد. مراحل بعدي را از پليس گذرنامه پيگيري نماييد.
    من گذرنامم هنوز معتبره
    الان لازمه برم پلیس گذرنامه؟
    اونجا باید چیکار کرد؟

    • نیلوفر جهانفر
      3 سال پیش

      با سلام و احترام
      در صورت اعتبار داشتن گذرنامه نیازی به مراجعه به پلیس گذرنامه نخواهد بود.

  • علی
    3 سال پیش

    با سلام و خسته نباشید؛
    من تمامی مراحل رو رفتم و پیامکی برام با محتوای زیر ارسال شد:
    ” مجوز خروج شما از سمت سازمان وظيفه عمومي ناجا صادر شد. مراحل بعدي را از پليس گذرنامه پيگيري نماييد.”
    گذرنامه هم دارم و همچنان معتبر هست. لازمه به پلیس گذرنامه مراجعه کنم یا الان مانعی برای خروج از کشور وجود نداره؟
    لازم به ذکر هست در سامانه هم نوشته شده که مجوز صادر شده و در اسرع وقت برای اداره گذرنامه ارسال میشه.

    • نیلوفر جهانفر
      3 سال پیش

      با سلام و عرض ادب،
      برای کسب اطمینان بیشتر، بهتر است با اداره مربوطه تماس حاصل فرمایید.