در چه مواردی مهریه به زن تعلق نمیگیرد؟ |
در چه صورتی مهریه به زن تعلق نمیگیرد؟ اگر شما هم با این سؤال در ذهن خود روبرو هستید، بهتر است در این مقاله با ما همراه بمانید. در این مقاله سعی کردهایم تا بهصورت کامل و جامعه تمام مواردی که مهریه به زن تعلق نمیگیرد را جمعآوری و نکات مربوط به آنها را بیان کنیم. همچنین توضیحاتی را نیز درباره خدمات مشاوره حقوقی مهریه بیان میکنیم تا کاربران بتوانند برای رفع نیازهای حقوقی خود درباره مهریه از آن استفاده کنند. لامینگو ارائه دهنده خدمات مشاوره حقوقی مهریه, شرایط ایدهآلی را برای کاربران خود در نظر گرفته است.
مشاوره حقوقی مهریه در لامینگو
خدمات مشاوره حقوقی ازجمله خدماتی هستند که عدم استفاده از آنها میتواند ضرر و زیانهای بسیار زیادی را روی دست کاربر باقی بگذارد. اگر در زمانی که برای دریافت مهریه و یا سایر مسائل مربوط به آن اقدام میکنید، قوانین مربوط به آن را ندانید و یا آقایان که با دادخواست پرداخت مهریه روبرو شدهاند، به مسائل و قوانین حقوقی احاطه نداشته باشند، وارد چالشی میشوند که بیرون آمدن آن میتواند از نظر مالی بسیار گران تمام شود. به همین دلیل در لامینگو با ارائه خدمات مشاوره حقوقی مهریه سعی داریم تا شما را به یک برد بزرگ در زندگی خود نزدیک کنیم. این خدمات توسط با تجربهترین مشاورین ما در زمینه مهریه ارائه میشود.
مهریه و مسائل مربوط به آن
زن در زندگی مشترک با شوهر خود حقوق مختلفی دارد که مرد موظف به پرداخت آنها است. مهریه یکی از بارزترین و اصلیترین حقوق زن در زندگی مشترک است که بلافاصله بعد از عقد به گردن شوهر میافتد. به دلیل شرایط خاصی که مهریه در ایران دارد، خیلیها به دنبال سوءاستفاده از طرف مقابل خود اقدام به ازدواج مینمایند. همچنین عدم اطلاع از قوانین مربوط به مهریه نیز همیشه باعث بالاتر رفتن مناقشات میان طرفین شده است. دقت کنید که قوانین حقوقی چیزی نیست که شما آنها را سرسری گرفته و بدون اطلاع از آنها برای دریافت حقوحقوق خود اقدام کنید.
در ادامه با بررسی مواردی که مهریه به زن تعلق نمیگیرد، با تعدادی از قوانین پیچیده مهریه آشنا خواهید شد. اما این همهچیز نیست. ازاینرو لازم است تا با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی مهریه خود را از عواقب چنین چالشهایی در امان نگه دارید.
در چه صورتی مهریه به زن تعلق نمیگیرد؟
در چه صورتی مهریه به زن تعلق نمیگیرد؟ قانون برای حمایت از زوجه در طول زندگی مشترک بهنوعی تبیین شده که کمترین امکان فرار از پرداخت مهریه برای مردان قابلتصور باشد. در واقع بهجز موارد بسیار اندکی که در ادامه بررسی میکنیم، تحت هیچ شرایط دیگری بهجز با رضایت زن امکان عدم پرداخت مهریه توسط شوهر وجود ندارد. همین موارد بیان شده نیز بهندرت پیش میآیند و کمتر کسی با آنها روبرو میشود. اما بااینحال شنیدن آنها خالی از لطف نیست و کاربران لازم است تا با این موارد نیز آشنا باشند.
مواردی که مهریه به زن تعلق نمیگیرد و یا بهصورت محدود به وی اعطا میشود، به شرح زیر هستند:
- باطل بودن عقد میتواند مانع از دریافت مهریه توسط زن باشد.
- فسخ شدن عقد قبل از رابطه جنسی
- نصف شدن مهریه زن باکره
- فوت زن قبل از تعیین مهریه
باطل بودن عقد میتواند مانع از دریافت مهریه توسط زن باشد
عقدنامه شرایط خاص خودش را دارد که در زمان تنظیم باید رعایت شود. اگر مشکلات و مسائلی حکم به باطل بودن عقدنامه چه در ازدواج موقت و چه در ازدواج دائم بدهند، و میان زن و شوهر رابطه زناشویی برقرار نشده باشد، در این مواقع زن نمیتواند برای دریافت مهریه خود اقدام کرده و بهنوعی مهریه به وی تعلق نمیگیرد. دقت کنید که دراینباره دو شرط در قانون گنجانده شده است. هم عقدنامه باید به یک دلیل باطل اعلام شود و هم میان طرفین رابطه زناشویی برقرار نشده باشد. در صورت عدم احراز هر یک از این شرایط، مهریه به زن تعلق خواهد گرفت.
فسخ شدن عقد قبل از رابطه جنسی
فسخ شدن عقد به هر دلیلی قبل از برقراری رابطه جنسی نیز یکی از مواردی است که مانع از گرفتن مهریه توسط زوجه میشود و مرد هیچ وظیفهای برای پرداخت آن ندارد. دلایل مختلفی را میتوان برای فسخ عقد برشمرد. اما در هر صورت در ماده 1101 قانون مدنی اشاره شده که به هر دلیلی این فسخ میتواند اتفاق افتاده باشد. البته یک استثناء نیز در این قانون وجود دارد. درصورتیکه مرد از امکان برقراری رابطه زناشویی ناتوان باشد، زوجه میتواند برای دریافت نصف مهریه خود اقدام کند.
نصف شدن مهریه زن باکره
در یک مورد خاص هم مهریه بهصورت نصف به زن تعلق میگیرد. اگر بعد از ازدواج و قبل از برقراری رابطه زناشویی طرفین تصمیم به طلاق گرفته و از یکدیگر جدا شوند، در صورت مطالبه مهریه توسط زوجه، نصف مهریه به وی تعلق میگیرد. دقت کنید که شرط باکره بودن و عدم برقراری رابطه زناشویی در این مورد بسیار مهم است. در غیر این صورت شرایط کاملاً متفاوت خواهد بود و زوجه میتواند برای دریافت تمام و کمال مهریه خود اقدام کند.
فوت زن قبل از تعیین مهریه
در ازدواج موقت تعیین مهریه در زمان عقد لازم و اجباری است و در صورت عدم تعیین آن، عقدنامه باطل است. اما در ازدواج دائم چنین شرطی وجود ندارد و طرفین میتوانند در عقدنامه حرفی از مهریه نزنند و بعد از ازدواج برای آن تصمیمگیری کنند. البته باید به یاد داشته باشید که این موضوع میتواند باعث بروز مناقشات زیادی میان طرفین و خانوادهها شود. ازاینجهت بهتر است در همان زمان عقد برای تعیین مهریه نیز اقدام کرده و آن را در عقدنامه درج کنید.
اما بااینحال اگر در زمان عقد و در عقدنامه مهریه تعیین نشده باشد و بعد از ازدواج و قبلاً از برقراری روابط زناشویی، زوجه به هر دلیلی فوت کند، مهریه به گردن شوهر نخواهد بود و خانواده زن نمیتوانند برای دریافت مهریه اقدام کنند. البته بهشرط عدم داشتن رابطه زناشویی در این مورد نیز باید دقت کنید. زیرا در صورت برقراری رابطه، مهریه مهرالمثل برای زن توسط دادگاه تعیین شده و وراث میتوانند برای دریافت مهریه از شوهر اقدام کنند.
بررسی سؤالات رایج درباره شرایط عدم تعلق مهریه به زن
در این بخش برخی از سؤالات رایج یکه کاربران در زمان استفاده از خدمات مشاوره حقوقی مهریه از مشاورین ما در لامینگو میپرسند را برای ما آماده کردهایم.
آیا عندالاستطاعه بودن مهریه میتواند مانعی برای دریافت آن باشد؟
درصورتیکه مهریه در نظر گرفته شده در عقدنامه عندالاستطاعه باشد، زن در هنگام مطالبه مهریه باید توانایی مالی مرد برای پرداخت آن را ثابت کند. در هر صورت عندالاستطاعه بودن مهریه نمیتواند تبدیل به راه فراری برای نپرداختن آن توسط مرد باشد.
آیا به زنی که به شوهر خود خیانت کرده مهریه تعلق میگیرد؟
مهریه یکی از اصلیترین حقوق زنان در قوانین کشور ایران است و تحت هر شرایطی بهجز موارد گفته شده در متن این مقاله پرداخت آن به عهده شوهر است. حتی خیانت کردن زن به شوهر نیز دلیلی برای نپرداختن مهریه به وی نخواهد بود.
آیا امکان پس گرفتن مهریه بخشیده شده وجود دارد؟
پس گرفتن مهریه بعد از بخشیدن آن به شرایط مختلفی بستگی دارد که بهتر است از خدمات مشاوره حقوقی مهریه برای آن استفاده شود. اما بهصورت کلی درصورتیکه مهریه چیزهایی مانند پول و سکه که ارتباط مستقیمی با پول دارد، باشد، بعد از بخشیدن امکان پس گرفتن آن نیست. اما در مواردی که مهریه به چیزهایی مانند ملک اختصاص داده شده، امکان پس گرفتن آن بعد از بخشیدن وجود دارد.
آیا عدم سازگاری و عدم تمکین زن میتواند دلیلی برای نپرداختن مهریه توسط زوج باشد؟
خیر. عدم تمکین زن از وظایف خود و ناشزه بودن زن هم نمیتواند دلیلی برای عدم پرداخت مهریه توسط شوهر به وی باشد.
در انتها باید بدانید
سعی کردیم تا نکات بسیار مهمی را درباره شرایط عدم تعلق مهریه به زن را بررسی کنیم. در مواردی که در این مقاله بیان شد، امکان دریافت مهریه توسط زن وجود ندارد. البته دقت کنید که به دلیل پیچیدگیهای زیادی که قوانین مربوط به مهریه دارند، هر پروندهای شرایط خاص خودش را دارد و قبل از دادن رأی نهایی بهتر است با مشاور دراینباره صحبت کنید. در خدمات مشاوره حقوقی مهریه شما میتوانید با نقطه نظرات یک فرد آگاه و با تجربه درباره شرایط پرونده خود آشنا شده و برحسب قوانین بهترین تصمیم را برای خود و حقوق خود بگیرید.
کاربرانی که به دنبال کسب اطلاعات بیشتر درباره مهریه و شرایط پرداخت آن هستند، میتوانند سایر مقالات ما را در بلاگ حقوقی لامینگو دنبال کرده و یا حتی در انتهای این مقاله و در بخش نظرات، سؤالات و ابهامات خود را با ما در میان بگذارند. مشاورین ما در کمترین زمان ممکن پاسخگوی سؤالات شما خواهند بود.
دیدگاه شما