0 تا 100 مراحل درخواست مهریه به همراه شرح کامل قانون جدید 110 سکه

مشاوره حقوقی مهریه

مهریه و چالش‌های مربوط به آن در جامعه ما تمامی ندارد. دراین‌بین نداشتن اطلاعات لازم توسط کاربران شخصی نیز مزید بر علت شده تا مسائل مربوط به مهریه چالش‌برانگیزتر نیز شود. استفاده از خدمات مشاوره حقوقی مهریه راه‌حلی است که می‌تواند تا حد ممکن نیازهای کاربران را برطرف نماید. در مقالات گذشته به بررسی ابعاد مختلفی از مهریه و مسائل پیرامون آن پرداختیم، در این مقاله نیز به بررسی کامل مراحل درخواست مهریه و روش‌های به اجرا گذاشتن آن می‌پردازیم. تمام اطلاعات مندرج در این مقاله زیر نظر مشاورین حقوقی ما تهیه و تنظیم شده و می‌تواند سطح آگاهی کاربران را افزایش دهد. همچنین خدمات مشاوره حقوقی مهریه در لامینگو را نیز خدمت شما عزیزان معرفی خواهیم کرد.

 

مشاوره حقوقی مهریه در لامینگو

موسسه حقوقی لامینگو با سال‌ها تجربه در زمینه ارائه خدمات مشاوره، اکنون به جایگاهی رسیده است که با شناخت کامل نسبت به نیازها و درخواست‌های کاربران خود می‌تواند بهترین مشاوره‌ها را به آنها ارائه نماید. مهریه یکی از مسائل پیچیده حقوقی است که جنبه‌های بسیار زیادی دارد. شناخت داشتن نسبت به همه جنبه‌های مهریه در بسیاری از مواقع اصلاً برای کاربران لازم نیست. از این گذشته تمرکز داشتن روی موضوع خود پرونده می‌تواند شرایط بهتری را برای خود کاربر رقم بزند. ازاین‌رو خدمات مشاوره حقوقی مهریه در لامینگو به‌صورت متمرکز روی مسائل پیرامون پرونده متقاضیان صورت گرفته و تمام مسیر برای این عزیزان روشن می‌شود.

 

دریافت مشاوره حقوقی مهریه

 

چه زمانی می‌توان برای دریافت مهریه اقدام کرد؟

برای اینکه مراحل درخواست مهریه را بازگو کنیم، ابتدا باید به این موضوع بپردازیم که اصلاً چه زمانی زوجه می‌تواند برای دریافت این حق قانونی خود اقدام نماید. به‌صورت کلی مهریه در عقدنامه در دو نوع عندالمطالبه و عندالاستطاعه تنظیم می‌شود. زوجه طبق قانون بلافاصله بعد از تنظیم و امضای عقدنامه این امکان را دارد که برای دریافت مهریه اقدام نماید. در هر دو این حالت‌ها نیز این امکان برای زوجه وجود خواهد داشت. اما وقتی مهریه عندالاستطاعه باشد، قانون از زوجه می‌خواهد که استطاعت مالی زوج را ثابت کرده و سپس مهریه وی پرداخت می‌شود. در حالت اول نیازی به این اثبات نیست و دادگاه مراحل قانونی را برای دریافت مهریه از شوهر پیش پای زوجه خواهد گذاشت.

روش‌های مختلفی برای دریافت مهریه وجود دارد. مراحل درخواست مهریه برای هر یک از این ‌روش‌ها با هم متفاوت است. در ادامه در کنار تشریح خدمات مشاوره حقوقی مهریه برای به اجرا گذاشتن مهریه به بررسی مراحل این درخواست نیز خواهیم پرداخت.

 

همه چیز درباره مهریه و خدمات مشاوره حقوقی مهریه

 

مراحل مطالبه مهریه

 

روش‌های درخواست مهریه

درخواست مهریه توسط زوجه هیچ محدودیت زمانی ندارد و بلافاصله بعد از عقد و در هر زمانی این امکان برای زوجه وجود دارد که برای دریافت این حق قانونی خود اقدام نماید. دراین‌بین دو روش رایج و عالی برای درخواست مهریه توسط قانون تعریف شده است که می‌توان از یکی از این دو روش استفاده کرد.

روش‌های درخواست مهریه به شرح زیر هستند:

  • مطالبه مهریه از طریق دادگاه
  • به اجرا گذاشتن مهریه از طریق اداره ثبت

مراحل درخواست مهریه در هر یک از این ‌روش‌ها منحصربه‌فرد است که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت. البته باید متذکر شویم که در عین استفاده از این اطلاعات، لازم است تا کاربران از خدمات مشاوره حقوقی مهریه نیز برای پیش بردن هر چه بهتر اهداف خود استفاده نمایند.

 

مراحل مطالبه مهریه از طریق دادگاه

مراحل درخواست مهریه از طریق دادگاه هم خیلی پیچیده نبوده و این امکان از طریق دفاتر قضایی وجود دارد تا زوجه از طریق آنها درخواست مهریه خود را ثبت و سپس از دادگاه مراحل آن را پیگیری کند. بعد از ثبت درخواست مهریه در دفاتر قضایی، دادگاه اقدام به تعیین وقت برای رسیدگی به موضوع نموده و از طرفین نیز دعوت می‌نماید. البته دقت کنید که زوجه می‌تواند همزمان و یا قبل از ارجاع حکم به شوهر برای توقیف اموال وی اقدام کند.

برای این منظور زوجه  و یا وکیل وی می‌تواند همزمان که درخواست مهریه را در دفاتر قضایی پر می‌کند، حکم توقیف اموال را نیز دریافت نماید. یا جدای از آن برای اینکه شوهر اجازه نقل و انتقال اموال خود را نداشته باشد، این امکان وجود دارد که زوجه قبل از اعلام حکم درخواست مهریه به وی، ابتدا برای توقیف اموال اقدام کرده و سپس حکم به شوهر ابلاغ گردد.

 

مشاوره حقوقی مهریه

 

نحوه به اجرا گذاشتن مهریه از طریق اداره ثبت

اجرا گذاشتن مهریه از طریق اداره ثبت معمولاً با دو هدف توسط کاربران صورت می‌پذیرد. خانم‌هایی که به دنبال ممنوع‌الخروج کردن شوهر خود هستند و یا تمایل به توقیف اموال شوهر خود بابت مهریه دارند، می‌توانند از این فرایند استفاده کنند. نحوه به اجرا گذاشتن مهریه از طریق اداره ثبت روند ساده‌ای دارد. برای این منظور کاربران می‌توانند از مراحل زیر استفاده کنند:

  • در قدم اول باید به دفترخانه محل عقد که در عقدنامه و سند ازدواج درج شده مراجعه کنید.
  • درصورتی‌که دفترخانه ازدواج را فراموش کرده و یا محل آن عوض و شده و هر اتفاق دیگری برای آن افتاده می‌توانید از سردفتران ازدواج در هر شهر کمک بگیرید.
  • با ورود به دفترخانه، زوجه باید به‌صورت کتبی تقاضای مقدار مهریه مورد نظر خود را ارائه نماید. زوجه می‌تواند مقدار یا همه مهریه را به اجرا بگذارد. برای مقداری از آن تقاضای ممنوع‌الخروج شدن شوهر را نماید و برای مقداری هم به دنبال توقیف اموال شوهر باشد و این تقاضا را با معرفی اموال شوهر ثبت کند.
  • در مرحله بعدی نوبت به ابلاغ درخواست مهریه به آدرس شوهر می‌رسد. دفترخانه ابلاغیه را به همان آدرسی می‌فرستد که در عقدنامه درج شده است.
  • سپس مراحل توقیف و ممنوع‌الخروج شدن شوهر طبق درخواست دفترخانه صورت می‌پذیرد.
  • درصورتی‌که اموال شوهر در شهر دیگری باشد، سردفتران ثبت شهر مورد نظر به نیابت از دفتر ازدواج قید شده در عقدنامه برای توقیف اموال شوهر اقدام می‌نماید.

البته باید خاطر نشان کنیم که در برخی مواقع ممکن است شرایط کمی پیچیده‌تر شود. با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی مهریه شما می‌توانید قبل از هر اقدامی برای به اجرا گذاشتن مهریه، تمام جوانب را در نظر بگیرید.

 

مشاوره حقوقی مهریه

 

گرفتن مهریه بدون طلاق

طلاق و ارائه درخواست مهریه با هم رابطه مستقیم دارند. معمولاً اگر کار به درخواست مهریه کشیده شود، بعد از آن حرف از طلاق به میان می‌آید و اگر حرف از طلاق به میان بیاید، معمولاً به دنبال آن حرف از مهریه خواهد بود. سپس طی کردن مراحل درخواست مهریه که باید با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی مهریه صورت پذیرد، دنبال خواهد شد. اما در قانون اصلاً چنین شرایطی در نظر گرفته نشده و این تنها اتفاق معمول در جامعه ما است. طبق قانون زوجه می‌تواند بلافاصله بعد از عقد برای درخواست مهریه اقدام نماید.

مراحل درخواست مهریه بدون طلاق تفاوتی با مراحل دریافت مهریه که در بالا شرح دادیم نداشته و کاربران در هر صورت می‌بایست از همین طریق برای این منظور استفاده کنند.

 

بهترین روش برای به اجرا گذاشتن مهریه

برای درخواست مهریه سه روش وجود دارد:

  • اگر مهریه مورد مطالبه کمتر از میلیون باشد، شورای حل اختلاف مرجع رسیدگی کننده به آن خواهد بود.
  • درصورتی‌که مهریه مورد مطالبه بیشتر از میلیون تومان باشد، ارائه درخواست مهریه از دفاتر قضایی ثبت شده و دادگاه مرجع رسیدگی کننده به آن خواهد بود.
  • اگر زوجه برای توقیف اموال و ممنوع‌الخروج کردن شوهر اقدام به ارائه درخواست مهریه کرده باشد، بهترین روش استفاده از خدمات اجرای ثبت برای درخواست مهریه است.

برای کسانی که به دنبال دریافت نقدی مهریه و یا دریافت حکم جلب مهریه هستند، بهترین روش استفاده از خدمات دادگاه است. دقت کنید که در سایر روش‌ها امکان دریافت حکم جلب شوهر وجود نخواهد داشت و فقط دادگاه است که می‌تواند چنین حکمی را صادر نماید.

 

مطالبه مهر

 

نکاتی برای اجرای مراحل درخواست مهریه در دادگاه و اجرای ثبت

با مراحل درخواست مهریه در دادگاه و اجرای ثبت آشنا شدید. حالا لازم است تا نکات مهمی را نیز درباره هر یک از این مراحل و روش‌ها برای شما بازگو نماییم. دقت به این نکات می‌تواند روند بهتری را در هنگام طی کردن مراحل درخواست مهریه و یا انتخاب روش مناسب برای آن، برای شما فراهم آورد.

  • اگر مهریه زوجه سکه باشد، در صورت اقدام از طریق اجرای ثبت، ثبت مقدار مبلغ سکه در زمان ارائه درخواست را ملاک خواهد داد و با گذشت زمان و افزایش قیمت سکه، این موضوع تأثیری در حکم اجرای ثبت نخواهد داشت. در صورت اقدام برای توقیف اموال نیز معادل ریالی زمان درخواست مهریه از اموال شوهر توقیف می‌شود.
  • در صورت اقدام برای درخواست مهریه از طریق دادگاه، زمان صادر شدن حکم ملاک تعیین قیمت سکه است.
  • در هنگام اقدام برای درخواست مهریه از طریق اجرای ثبت، امکان جلب و زندانی کردن شوهر وجود ندارد. اما از طریق دادگاه چنین امکانی برای زوجه وجود خواهد داشت.
  • مراحل درخواست مهریه از طریق اجرای ثبت بسیار ساده‌تر و سریع‌تر از دادگاه است.
  • هزینه لازم برای ارائه و طی کردن مراحل درخواست مهریه از طریق اجرای ثبت کمتر از دادگاه است.
  • ممنوع‌الخروج شدن شوهر از طریق اجرای ثبت روند بسیار سریع‌ترین خواهد داشت. در حالی که در دادگاه این موضوع می‌تواند تا زمان به قطعیت رسیدن حکم به طول بکشد.
  • همچنین مراحل اجرای درخواست مهریه و حکم در اجرای ثبت بلافاصله بعد از درخواست مهریه توسط زوجه آغاز می‌شود. در حالی که در دادگاه این روند بعد از قطعی شدن رأی اجرایی خواهد شد.

 

مطالبه مهر

 

توقیف اموال زوج برای مهریه

یکی از ترفندهایی که معمولاً خانم‌ها می‌توانند برای دریافت مهریه از آن استفاده نمایند، توقیف اموال شوهر است. بعد از ارائه درخواست مهریه، زوجه می‌تواند با اثبات دارایی‌های اموال شوهر برای توقیف آنها اقدام کند. البته در صورت ارائه درخواست اعسار  و قسط‌بندی مهریه، تا زمان رأی دادگاه توقیف اموال شوهر به تعقیب خواهد افتاد و دادگاه می‌تواند بر اساس شرایط برای این موضوع تصمیم‌گیری کند.

 

شرح کامل قانون جدید 110 سکه برای مهریه به زبان ساده

یکی از قوانین جدیدی که در راستای حمایت از خانواده تصویب شده و چالش‌های بسیار زیادی را نیز برای کاربران به وجود آورده است، قانون جدید 110 سکه برای مهریه است. جدای از اینکه این قانون چیست و چه هدفی را دنبال می‌نماید، تصویب آن باعث بروز تصورات اشتباه زیادی از سوی کاربران شده و همین تصورات حتی در برخی مواقع آنها را از حقوق خود نیز دور کرده است. ازاین‌جهت بر آن شدیم تا اطلاعات کاملی درباره قانون جدید 110 سکه مهریه به شما ارائه نماییم.

طبق قانون جدید 110 سکه مهریه امکان جلب شوهر تنها برای 110 سکه وجود دارد. البته این قانون اصلاً به این معنی نیست که نمی‌توان مهریه بیشتر از 110 سکه تعیین کرد و یا مهریه‌های بالاتر از 110 سکه به خانم‌ها پرداخت نمی‌شود، خیر. این قانون به‌هیچ‌وجه چنین مفهومی را نداشته و تمام موارد گفته شده دراین‌باره شایعاتی است که برخی ا‌فراد ایجاد نموده‌اند.

طبق قانون جدید 110 سکه مهریه زن می‌تواند بعد از تسلیم درخواست مهریه به دادگاه و دریافت حکم آن، برای دریافت تمام مهریه خود اقدام کند. امکان دریافت تمام مهریه هم به‌صورت نقدی، هم به‌صورت اقساطی و اعسار و هم به‌صورت توقیف اموال وجود دارد. اما طبق قانون جدید زوجه تنها برای 110 سکه می‌تواند حکم جلب شوهر را بگیرد و برای بقیه آن امکان جلب شوهر وجود ندارد. با دریافت مشاوره حقوقی مهریه در این مواقع بهتر می‌توانید برای پیش برد اهداف خود تصمیم‌گیری کنید.

 

مطالبه مهر

 

مثال از قانون جدید 110 سکه مهریه

اگر بخواهیم این قانون را واضح‌تر و ساده‌تر برای شما تفهیم کنیم، لازم است تا یک مثال ساده دراین‌باره بیان نماییم. فرض کنید مهریه زنی 200 سکه بهار آزادی است و برای دریافت تمام آن اقدام می‌نماید. در این مواقع چند حالت پیش رو خواهد بود:

  • ممکن است شوهر توان مالی زیادی داشته و به‌صورت نقدی اقدام به پرداخت هر 200 سکه نماید.
  • زن می‌تواند در صورت داشتن دارایی لازم، دست به توقیف اموال شوهر به میزان 200 سکه بزند.
  • همچنین در صورت نداشتن مال کافی، شوهر اقدام به قسط‌بندی مهریه می‌نماید.

حال تصور کنید که شوهر توانایی مالی خوبی نداشته و اقدام به اعسار و قسط‌بندی مهریه کند و قاضی حکم به پرداخت 10 سکه به‌صورت پیش‌پرداخت و هر ماه یک سکه به‌عنوان قسط نماید. اگر شوهر از پرداخت 10 سکه پیش‌پرداخت سر بزند و یا تا زمانی که تعداد سکه‌های پرداخت شده به 110 سکه برسد، از پرداخت اقساط خود به هر دلیلی سر باز زند، این امکان برای زوجه وجود دارد که حکم جلب شوهر را بگیرد. اما به محض اینکه تعداد پرداختی‌های شوهر به 110 سکه رسید، دیگر امکان دریافت حکم جلب شوهر توسط زن وجود ندارد. حتی اگر شوهر از پرداخت بقیه اقساط سر بزند نیز چنین امکانی برای زن وجود ندارد. البته در این مواقع زوجه می‌تواند با معرفی اموال شوهر به دادگاه حکم توقیف آنها را بگیرد.

 

اعسار پرداخت مهر

 

کانال تلگرام لامینگو

 

در انتها باید بدانید

به بررسی نکات بسیار مهمی درباره مراحل درخواست مهریه به روش‌های مختلف پرداختیم. سعی کردیم تا به جای حاشیه پردازی اصل این موضوع را اما به‌صورت کامل برای شما تشریح کنیم. با مطالعه این مقاله اکنون می‌دانید که برای دریافت مهریه در دادگاه و اجرای ثبت چه مراحلی را باید پیگیری کنید. البته نیاز به استفاده از خدمات مشاوره حقوقی مهریه را نیز برای شما تبیین کردیم. برای موفقیت در پرونده‌های حقوقی مانند مهریه، داشتن اطلاعات کاربردی و لازم اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر اطلاعات لازم دراین‌باره را نداشته باشید و بی‌مهابا عمل کنید، به‌زودی ممکن است با خسران‌های زیادی روبرو گردید. موسسه حقوقی لامینگو همیشه آماده ارائه خدمات مشاوره حقوقی در چالش‌های مهم زندگی به شما عزیزان است.

همچنین کسانی که به دنبال دریافت اطلاعات بیشتر و دقیق‌تر درباره مهریه و سایر مسائل پیرامون آن هستند، می‌توانند ساری مقالات ما را در بلاگ حقوقی لامینگو دنبال نمایند. در انتهای این مقاله و در بخش نظرات نیز شرایط فراهم آمده تا سؤالات و نظرات خود را با مشاورین ما در میان گذاشته و پاسخ‌های مناسب و حقوقی لازم را دریافت کنید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب توحید ره‌گشای

دیدگاه شما

بدون دیدگاه