ضرورت حمایت از مالکیت ادبی و هنری

3 سال پیش
مشاوره مالکیت فکری

مالکیت فکری به مالکیت به دارایی‌هایی دلالت دارد که از فکر و ذهن انسان تراوش کرده است. این دارایی‌ها نیز بسیار ارزشمند هستند و برای حمایت از آن‌ها حقوق و قوانینی در نظر گرفته شده است. این قوانین در کشورهای مختلف تا حدودی متفاوت است. اما به طور کلی در هر جایی حمایت از این آثار و رعایت شدن این قوانین اهمیت و ضرورت دارد. در این مقاله از لامینگو به بررسی این قوانین در کشور ایران و دلایل این ضرورت‌ها خواهیم پرداخت.

اگر پس از اینکه متوجه ضرورت این امر مهم و حیاتی شدید، تصمیم به حمایت از مالیکت‌های فکری خود گرفتید، اما نمی‌دانید که از کجا باید شروع کرده و چه کاری انجام دهید، کافی است به وب سایت لامینگو مراجعه کرده و با مشاوره حقوقی از کارشناسان با تجربه و خبرۀ این مجموعه مشاوره مالکیت فکری دریافت کنید. ایشان ضرورت حمایت از مالکیت ادبی و هنری را برای شما بیشتر روشن می‌کنند و شما را در این راه کمک و راهنمایی خواهند نمود. تا انتها همراه ما باشید.

برای اخذ مشاوره مالکیت فکری، روی لینک زیر کلیک کنید:

دریافت مشاوره مالکیت فکری

 

حقوق مالکیت ادبی و هنری

مالکیت‌های فکری بر اساس ماهیت مورد حمایتشان به دو دستۀ مالکیت‌های ادبی و هنری و مالکیت‌های صنعتی تقسیم می‌شوند. هر بخش از این مالکیت‌ها قوانین و حقوق متفاوتی دارند که بر اساس آن‌ها مورد حمایت و شناسایی قرار می‌گیرند. حق مالکیت ادبی و هنری که به آن حق مؤلف نیز می‌گویند، حقی است که به پدیدآورندۀ اثر ادبی و هنری اعطا می‌شود که اثرش به نام خود او ثبت شود و حق انحصاری تولید، تکثیر، عرضه، بهره برداری و اجاره‌ی اثر نیز متعلق به شخص باشد.

حقوق مالکیت ادبی و هنری خود دو نوع است: حقوق پدیدآورندۀ اصلی اثر و حقوق جانبی آن. اثری که جزء مالکیت‌های ادبی و هنری محسوب می‌شود، شامل آثاری مانند آثار سمعی و بصری، آثار نوشتاری، اثر سینمایی، اثر فنی و آثار تجسمی است. حقوق مادی که به مالکیت‌های ادبی و هنری اعطا می‌شود، شامل حقوقی مانند حق اجرا و عرضه برای عموم، حق نشر و تکثیر، حق ترجمه، حق ضبط اثر و تهیه فیلم، حق پخش اثر از طریق صدا و تصویر، حق تلفیق یا تولید اثر سازگار است که منحصراً به پدیدآورنده تعلق دارد.

 

 

مشاوره مالکیت فکری

 

تأثیر حمایت از مالکیت ادبی و هنری

مالکیت ادبی و هنری بر رشد جامعه و پیشرفت کشور بسیار تأثیرگذار هستند و به همین دلیل باید از آن‌ها حمایت شود. اگر از فردی که تلاش می‌کند و اثری تولید می‌کند، حمایت نشود، او و دیگر افراد دیگر انگیزه‌ای برای تولید این اثرهای ادبی و هنری نخواهند داشت. پس این می‌تواند یک دلیل برای ضرورت حمایت از مالکیت‌های ادبی و هنری باشد.

حقوق معنوی که نیز برای این اثر در نظر گرفته می‌شود، عبارتند از: حق انتساب به پدیدآورنده، حق تمامیت اثر و حرمت آن. هر اثر ادبی و هنری که خلق می‌شود، به محض شناسایی آن، توسط قانون کپی رایت حمایت می‌شود و نیازی نیست که پدیدآورندۀ اثر برای اینکه مالکیت فکری آن را داشته باشد، آن را ثبت کند.

 

این مطلب را بخوانید: صفر تا صد مالکیت فکری و تمام نکات آن

 

از این رو از این آثار حمایت شدن و پدیدآورنده یا مؤلف نگران از دست دادن مالکیت اثر خود نیستند و با خیال راحت به تولید این آثار می‌پردازند. اما اگر این حمایت انجام نشود، ممکن است در طول پروسۀ پیچیده و طولانی ثبت اثر، فرد مالکیت آن را از دست بدهد که این موضوعی بسیار ناخوشایند است و ممکن است افراد را از قدم گذاشتن در این راه منصرف کند. این موضوع لطمۀ بزرگی به تعالی فرهنگی یک جامعه می‌رساند، پس باید به آن توجه شده و از آن حمایت شود.

کانال تلگرام لامینگو

 

جمع‌بندی

در این مقاله در مورد ضرورت حمایت از مالکیت‌های ادبی و هنری بحث شد. به طور کلی این نوع مالکیت‌ها علاوه بر منافعی که برای پدیدآورندۀ خود دارند، منافعی اجتماعی نیز دارند که باید از آن‌ها حمایت شود. در کشور ایران قوانینی در طی سال‌های اخیر برای حمایت از مالکیت‌های فکری و حقوق آن‌ها وضع شده است. مالکیت‌های فکری یک کشور تا حدود بسیار زیادی به رشد و پیشرفت آن کشور کمک می‌کنند و به همین دلیل دولت کشورها باید از این آثار ادبی و هنری حمایت کند. با این حمایت هم ارزش اثر بیشتر شده و هم پدیدآورندۀ آن انگیزه بیشتری برای ادامه راه دارد و تلاش بیشتری به کار می‌برد.

اگر احساس می‌کنید که در این زمینه نیاز به مشاورۀ مالکیت فکری دارید، ما بهترین مرکز برای دریافت این مشاوره را به شما معرفی می‌کنیم. وب سایت لامینگو می‌تواند به بهترین نحو در این مورد دیگر مسائل حقوقی به شما مشاوره و راهنمایی بدهد. از همراهی شما عزیزان سپاسگزاریم. همچنین در بلاگ حقوقی لامینگو مطالب مفید دیگری در مورد این موضوع برای شما قرار داده‌ایم که می‌توانید مطالعه نمایید. در پایان نظرات خود را برای ما ارسال نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهره لطفیان

دیدگاه شما

بدون دیدگاه