مراحل اخذ جواز تخریب و نوسازی ساختمان

3 سال پیش
نمونه قرارداد تخریب ساختمان

یکی از ارکان ضروری شروع پروژه مربوط به نمونه قرارداد تخریب و نوسازی ساختمان، اخذ مجوزهای لازم از شهرداری است. مجوز تخریب و نوسازی، سند رسمی صادره از نهاد شهرداری است که چهارچوب ساخت بنا را مطابق با ضوابط و دستورالعمل‌های عمران و شهرسازی تعیین می‌کند. هرگونه اقدام خارج از حدود پروانه ساخت‌وساز، تخطی از قوانین تلقی می‌شود و متخلف محکوم به پرداخت جریمه‌ و در برخی موارد منجر به توقف ساخت‌وساز و تخریب ملک ساخته‌شده می‌شود. بهره‌مندی از مشاوره حقوقی هنگام انعقاد قرارداد پیمانکاری تخریب و نوسازی ساختمان، سبب کسب اطلاع شما از تمامی چالش‌های حقوقی و مهندسی پیش‌ روی پروژه می‌شود. در این راستا، همکاران ما در مجموعه حقوقی لامینگو شما را در پیشبرد تعهدات قانونی و قراردادی خود همراهی می‌کنند. در این مقاله، به بررسی مرحله‌به‌مرحله اخذ جواز تخریب و نوسازی می‌پردازیم. در ادامه همراه ما باشید!

همچنین می‌توانید برای دریافت نمونه قرارداد تخریب ساختمان، روی لینک زیر کلیک نمایید:

دانلود نمونه قرارداد تخریب ساختمان

 

اهمیت اخذ مجوز در موضوع قرارداد پیمانکاری تخریب ساختمان چیست؟

در هنگام عقد قرارداد پیمانکاری تخریب و نوسازی ساختمان، پیمانکار و مالک باید در مورد اینکه اقدام به اخذ جواز برعهده کدام‌یک از ایشان باشد و همچنین هزینه‌های مربوط به اخذ مجوز، با یکدیگر توافق نمایند. لزوم اخذ پروانه تخریب و نوسازی علل مختلفی دارد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • امکان بهره‌مندی از تسهیلات بانکی
  • احداث ساختمان مطابق با ضوابط فنی و آیین‌نامه‌های طرح جامع شهری
  • بیمه نمودن ساختمان و عوامل انسانی استخدام‌شده در امر احداث ساختمان
  • بهر‌ه‌مندی از تخصص و مهارت مهندسین ناظر و پیشگیری از حوادث ساختمانی برای کارگران ساختمانی و ساختمان‌های مجاور

 

این مطلب را نیز بخوانید: نمونه قرارداد تخریب ساختمان به‌همراه مهم‌ترین ابعاد حقوقی مفاد قرارداد

 

مجوز تخریب و نوسازی ساختمان حاوی چه اطلاعاتی است؟

پروانه ساخت ساختمان دربردارنده اطلاعات مربوط به مشخصات مالک و ملک، ازجمله موارد زیر خواهد بود:

  • مشخصات ملک مانند تعداد طبقات، نوع اسکلت ساختمان، مساحت زیربنا، محل احداث، نوع کاربری، میزان تراکم، مساحت زمین، وضعیت پارکینگ و …
  • مشخصات متقاضی صدور پروانه
  • تاریخ صدور پروانه
  • کروکی ساختمان
  • شماره پلاک ثبتی ملک
  • مشخصات مهندسین ناظر
  • تعیین نوع مالکیت
  • اصلاحات و نحوه تمدید عوارض گوناگون وصول‌شده

 

مدت‌ اعتبار مجوز تخریب و نوسازی ساختمان

مدت اعتبار مجوز تخریب و نوسازی دو سال می‌باشد که این مدت قابل تمدید است. در هنگام تنظیم قرارداد پیمانکاری تخریب و نوسازی ساختمان، طرفین باید با عنایت به مدت قانونی اعتبار مجوز، در مورد زمان لازم جهت اتمام عملیات ساختمان نیز با یکدیگر توافق نمایند.

 

مدارک مورد نیاز جهت اخذ جواز، ضرورتی در قرارداد پیمانکاری تخریب

جهت اخذ مجوز تخریب و نوسازی، هنگام مراجعه به مراجع ذی‌صلاح این مدارک را به‌همراه داشته باشید:

  • ارائه اصل و کپی سند مالکیت ساختمان
  • ارائه اصل و کپی شناسنامه مالکین. چنانچه مالک اقدام به تنظیم قرارداد وکالت جهت تفویض اختیار انجام امور اداری به وکیل نماید، ضروری است اصل مدارک هویتی نماینده قانونی به‌همراه وکالت‌نامه به مرجع قانونی ذی‌صلاح تقدیم گردد.
  • ارائه اصل و کپی رسید تخریب و نوسازی ساختمان
  • تحویل اصل قبوض تأسیسات ساختمانی نظیر قبض آب، برق، گاز، تلفن
  • ارائه مدارک مربوط به پایان‌کار ساختمان

همانطور که در مطالب گذشته در مورد نمونه قرارداد تخریب توضیحاتی خدمت شما کاربران محترم ارائه دادیم، پس از ثبت درخواست صدور مجوز تخریب و ارائه مدارک ذکرشده، شهرداری با بررسی و تأیید صحت اطلاعات، اقدام به صدور مجوز تخریب می‌نماید و در گام دوم با اعزام کارشناسان ادارات تأسیسات به موقعیت ملک به درخواست متقاضی تخریب، قطع انشعابات ساختمان انجام می‌شود.

 

نمونه قرارداد تخریب ساختمان

 

مراحل صدور مجوزهای لازم در نمونه قرارداد تخریب و نوسازی ساختمان

برای اخذ پروانه تخریب و نوسازی ملک، مراحل زیر می‌بایست به‌ترتیب طی شود:

 

1) تشکیل پرونده در دفاتر خدمات الکترونیک شهر محل وقوع ملک

برای درخواست صدور مجوز، مالک یا نماینده قانونی او باید ضمن همراه داشتن مدارک مربوطه، به دفاتر خدمات الکترونیکی شهر مراجعه نموده و درخواست صدور مجوز را ثبت نمایند؛ در این صورت پرونده اولیه تشکیل می‌شود.

 

2) بازدید مأمور شهرداری از ملک

مأموران شهرداری جهت ارزیابی ابعاد و ویژگی‌های ملک، به موقعیت مکانی آن مراجعه می‌نمایند. پس از مشاهده زمین، مأمور شهرداری گزارشی تنظیم نموده و به شهرداری تحویل می‌دهد. در این مرحله، گزارش ارائه‌شده با ضوابط طرح شهرسازی مطابقت داده می‌شود و اصلاحات و تغییرات لازم در ملک مشخص می‌‌گردد.

 

3) صدور دستور نقشه

مطابق با ارزیابی گزارش مأمور و تطبیق وضعیت ملک با طرح شهرسازی، سندی ‌به‌عنوان دستور نقشه به مالک ارائه می‌شود که باید بنا بر اطلاعات درج‌شده در آن نظیر تعداد طبقات مجاز برای احداث و مساحت هر طبقه، اصلاحیه، تعداد واحدها در هر طبقه و … اقدام به طراحی ساختمان صورت گیرد.

 

4) طراحی نقشه ساختمان

مهندس معمار می‌بایست مطابق با دستور نقشه، اقدام به طراحی نقشه ساختمان با رعایت ضوابط و مقررات ملی ساختمان، دستورالعمل‌های شهرداری و … نماید. پس از تهیه نقشه، جهت تأیید و بررسی نقشه ساختمان، باید طراحی انجام‌شده توسط معمار به شهرداری ارسال شود و درصورت نیاز، مجدداً اصلاحات و تغییراتی در آن اعمال شود.

 

5) پرداخت عوارض نوسازی

مالک باید پس از وصول تأییدیه نقشه ساختمان ازجانب شهرداری، عوارض مربوط به نوسازی ساختمان را که توسط واحد صدور پروانه ساخت محاسبه می‌شود، پرداخت نماید. میزان عوارض متأثر از عواملی نظیر مساحت ملک، تعداد طبقات، تعداد پارکینگ‌ها و نوع استفاده از ملک می‌باشد.

 

6) تهیه پیش‌نویس

پس از پرداخت عوارض، امکان تهیه پیش‌نویس توسط مالک یا نماینده قانونی او فراهم می‌شود. برای تنظیم پیش‌نویس، مالک باید درخواست تعیین مهندس ناظر را در دفاتر خدمات الکترونیکی تکمیل نماید و پس از انتخاب ناظر و انعقاد قرارداد میان مالک و ناظر، نسخه‌ای از قرارداد به دفاتر خدمات تحویل داده شود. ازجمله مدارک دیگر که برای تهیه پیش‌نویس باید توسط مالک به دفاتر تقدیم شود عبارت است از: برگه تأییدیه نما، تأییدیه نقشه‌ سازه‌ها و  تأییدیه سایر تأسیسات ساختمان نظیر برق، مکانیک، برگه تأییدیه آزمایش خاک و ارائه برگه تعهد به اصلاحات و ….

 

7) صدور مجوز ساخت ازجانب شهرداری، یکی از ارکان مهم قرارداد پیمانکاری تخریب

در پایان با طی مراحل فوق، پروانه ساخت از ناحیه شهرداری صادر می‌گردد.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

درباره قرارداد پیمانکاری تخریب و نوسازی به خاطر داشته باشید

یکی از بندهای بسیار مهم در نمونه قرارداد تخریب و نوسازی ساختمان، مربوط به اخذ مجوزهای لازم از نهادهای ذی‌صلاح می‌باشد. به خاطر داشته باشید هرگونه اقدامی که برخلاف ضوابط قانونی ساخت‌وساز باشد، منجر به تحمیل خسارات مضاعف به شما در آینده خواهد شد. لذا شایسته است همانگونه که با دریافت مشاوره حقوقی متخصصان قراردادنویسی از حقوق و تکالیف طرفین قرارداد آگاه می‌شوید، با کسب مشورت از مهندسین ساختمان‌سازی، پیش از احداث ساختمان از ضوابط و دستورالعمل‌های قانونی شهرسازی نیز مطلع شوید.

چنانچه این مطلب برای شما مفید واقع شده است، با اشتراک‌گذاری نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود خدمت رسانی در زمینه گسترش آگاهی حقوقی همراهی نمایید. همچنین برای مطالعه مطالب حقوقی بیشتر ما را در بلاگ لامینگو دنبال کنید!

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب مهسا زرپایان

دیدگاه شما

بدون دیدگاه