تومان 127,000
قرارداد استخدام مشاور حقوقی

قرارداد استخدام مشاور حقوقی

از گذشته تاکنون، چالش‌های حقوقی امری جدانشدنی در هر کسب‌وکار، حتی کسب‌وکارهای نوین و استارت‌آپ‌ها می‌باشد. با توجه به بروز انواع مسائل و چالش‌های حقوقی و ماهیت تخصصی آن‌ها برای رفع و حل این چالش‌ها نیاز به یک فرد حرفه‌ای و متخصص در زمینه مسائل حقوقی است. از طرف دیگر، در بسیاری از کسب‌وکارها نیازی به حضور یک وکیل نبوده و حضور یک فرد آشنا با قوانین و مسائل حقوقی تحت عنوان مشاور حقوقی جهت پیشگیری از بسیاری از اختلافات احتمالی آینده کافی است. صاحبان کسب‌وکار با انعقاد قراردادهای کاری خود تحت نظر یک مشاور حقوقی خبره و کاربلد از بروز بسیاری از اختلافات پیشگیری نموده و اطمینان خاطر خود نسبت به صحت قراردادها را نیز حفظ می‌نمایند.

آخرین بروزرسانی: 1402/12/13
تعداد صفحات: 6

نمونه قرارداد مشاوره حقوقی چه کمکی به شما می‌کند؟

هر فردی در زندگی خود ممکن است همواره با مسائل و چالش‌های حقوقی گوناگونی روبه‌رو شود. این احتمال برای صاحبان کسب‌وکار به علت موقعیت ویژه آنان و درگیر بودن در بازار کار، بیشتر از افراد عادی خواهد بود. از آنجایی که همه افراد به اندازه کافی با مسائل حقوقی آشنایی ندارند، ناگزیر خواهند بود تا از خدمات مشاوران حقوقی پیش از انعقاد قراردادهای خود استفاده نمایند. از این رو، می‌توان گفت که تنظیم یک قرارداد استخدام مشاور حقوقی بین کارفرما و فرد آشنا به قوانین و مسائل حقوقی در هر کسب‌وکاری، صرف نظر از نوع آن، امری ضروری است.
از طرف دیگر، با کمی دقت متوجه خواهیم شد همان‌طور که رفع چالش‌های حقوقی می‌تواند کیفیت کلی یک کسب‌وکار را افزایش دهد، حل نشدن و حتی رفع ناقص و یا نادرست این چالش‌ها می‌تواند ضرری جبران‌ناپذیر بر بنیان‌های یک کسب‌وکار وارد سازد. در نتیجه نیاز به وجود یک مشاور حقوقی همواره در هر کسب‌وکاری احساس می‌شود.
می‌توان گفت مهم‌ترین مزیت تنظیم قرارداد استخدام مشاور حقوقی برای کارفرمایان و صاحبان کسب‌وکار پیشگیری از اختلافات احتمالی آینده و درگیر شدن در فرایند رسیدگی به اختلافات در دادگاه‌هاست.

مشخصات و مندرجات مربوط به قرارداد مشاوره حقوقی

در تنظیم قرارداد استخدام مشاوره حقوقی توجه به نکات و مندرجات این قرارداد الزامی است. نکاتی را که درج آن‌ها در این قرارداد الزامی است می‌توان به شرح زیر برشمرد:
۱. مشخصات طرفین قرارداد
طرفین قرارداد استخدام مشاور حقوقی کارفرما و مشاور حقوقی می‌باشد. مشاور حقوقی قاعدتاً یک شخص حقیقی است، اما کارفرما ممکن است شخص حقیقی یا حقوقی باشد.
۲. نوع قرارداد
نوع قرارداد استخدام مشاور حقوقی با توجه به خواست و توافق طرفین قرارداد تعیین می‌گردد. این قرارداد ممکن است دائمی یا موقت باشد. امروزه اکثر کارفرمایان تمایل بیشتری به انعقاد قراردادهای موقت دارند.
۳. تعیین ساعات کاری و محل کار مشاور حقوقی
با توجه به ویژگی کار مشاور حقوقی، ممکن است نیاز به حضور دائمی مشاور در محل کار نباشد. بنابراین، ضروری است که طرفین قرارداد در خصوص ساعت کاری مشاور حقوقی توافق نموده وبندی از قرارداد خود را به تعیین تکلیف درباره محل کار و ساعت کاری مشاوره حقوقی اختصاص دهند.
۴. شرط محرمانگی
با توجه به ماهیت فعالیت و حرفه یک مشاور حقوقی و نوع رابطه او با کارفرما اطلاعاتی در دسترس شخص مشاور قرار می‌گیرد که می‌تواند نقشی اساسی در ادامه حیات یک کسب‌وکار داشته باشد. از طرفی این اطلاعات که خواه به‌صورت ارادی و خواه غیرارادی در اختیار مشاور حقوقی قرار می‌گیرد می‌تواند دارای جنبه رقابتی باشد و در نتیجه افشای آن، ضربه مهلکی به حوزه رقابتی آن کسب‌وکار وارد سازد. شرط محرمانگی، راه‌حل قانونی جهت رفع این خطر برای شخص کارفرماست. در قرارداد استخدام مشاور حقوقی طی یک ماده جداگانه تحت عنوان شرط محرمانگی، تکلیفی بر عهده مشاور حقوقی قرار می‌گیرد که مطابق آن شخص حق افشای اطلاعات به دست آمده در کسب‌وکار موضوع قرارداد را ندارد و باید آن‌ها را محرمانه تلقی کند. در صورت افشای این اطلاعات توسط شخص مشاور حقوقی و ورود خسارت به کارفرما مطابق قرارداد استخدام مشاور حقوقی، شخص مشاور در برابر کارفرما مسئول خواهد بود.
۵. اخذ ضمانت از مشاور حقوقی جهت حسن انجام کار
در بسیاری از قراردادهای استخدامی ممکن است کارفرما مایل به اخذ ضمانت از طرف مقابل به منظور تضمین حسن انجام کار باشد. این ضمانت غالباً به صورت سفته دریافت می‌شود. در صورت اخذ ضمانت از مشاور حقوقی، این مسئله و مبلغ ضمانت بایستی در قرارداد درج شود.
۶. شرایط فسخ یا خاتمه قرارداد
اصل استحکام قراردادها ایجاب می‌کند که موارد فسخ قرارداد جنبه حصری داشته باشد. بنابراین، ضروری است طرفین قرارداد موارد فسخ قرارداد استخدام مشاور حقوقی را تعیین و در ضمن قرارداد خود درج نمایند.
۷. تعیین مرجع حل اختلاف
با توجه به اینکه قانون کار خود ضوابطی برای حل و فصل اختلافات بین کارگر و کارفرما تعیین نموده است، اما ضروری است که کارفرما و مشاور حقوقی در ضمن قرارداد خود در این خصوص نیز تعیین تکلیف نمایند تا در صورت بروز اختلاف میان آن‌ها حل و فصل اختلافات به عهده مرجع تعیین شده قرار گیرد.

سؤالات متداول

۱. چه قانونی ناظر بر قرارداد استخدام مشاور حقوقی می‌باشد؟

قرارداد استخدام مشاور حقوقی نیز مانند بسیاری دیگر از قراردادهای استخدامی تحت شمول قانون کار قرار گرفته و این قانون بر بندهای این قرارداد ناظر خواهد بود.

۲. آیا بیمه کردن مشاور حقوقی توسط کارفرما امری الزامی است؟

با توجه به اینکه قرارداد استخدام مشاور حقوقی تحت شمول مقررات قانون کار قرار دارد، طبق ماده ۱۴۸ قانون کار، کارفرما موظف خواهد بود که مشاور حقوقی را نزد سازمان تأمین اجتماعی یا سایر سازمان‌های بیمه‌گذار بیمه نماید.

قرارداد استخدام مشاور حقوقی لامینگو

در قرارداد پیش رو، مجموعه حقوقی لامینگو با توجه به شرایط خاص رابطه همکاری بین کارفرما و مشاور حقوقی، قراردادی مطابق با قانون کار تهیه‌کرده است که این قرارداد می‌تواند اشخاص را در ایجاد رابطه همکاری به نحو قانونی و اطمینان‌بخش یاری کند.

در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید

021-91070885
تهیه شده توسط بهترین ‌‌ها

آیا این قرارداد مورد نیاز شما نیست و یا در انتخاب آن شک دارید؟

چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، می‌توانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.

سوالات متداول

پرسش و پاسخ

پرسش خود را مطرح نمایید

پرسش شما با موفقیت ثبت شد ، پاسخ از طریق پیامک یا ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.