تومان 137,000
قرارداد خرید و فروش تراکتور

قرارداد خرید و فروش تراکتور

بسیاری از افراد، به اقتضای شغل خود، از تراکتور به‌منظور انجام امور باغی، زراعی یا جابه‌جایی وسایل سنگین، استفاده می‌کنند. تنوع موارد استفاده از تراکتور و همچنین، اهمیت شیوه بیان ویژگی‌های فنی آن، نوشتن قرارداد خرید و فروش تراکتور را قدری پیچیده می‌کند. در این قرارداد، تعیین شیوه پرداخت مبلغ و هزینه‌ها، تکالیف خریدار و فروشنده، ویژگی‌های تراکتور مورد معامله و شرایط حق فسخ از اهمیت بالایی برخوردار است. به‌‌علاوه، درصورتی‌که خرید و فروش خود را از راه دور انجام می‌دهید، لازم است مقررات خاصی را که درخصوص قراردادهای از راه دور وجود دارد، بشناسید. از این رو، استفاده از خدمات حقوق‌دانان پیش از نوشتن این قرارداد، کمک شایانی به شما خواهد کرد.

آخرین بروزرسانی: 1403/01/25
تعداد صفحات: 7

هنگام انعقاد قرارداد خرید و فروش تراکتور، به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

بدون شک، یکی از مهم‌ترین نکاتی که لازم است به‌طور کامل و مفصل در قرارداد خرید و فروش تراکتور ذکر شود، نوع تراکتور مورد معامله و ویژگی‌های آن است. لازم است بخشی را به تعیین مشخصات تراکتور اختصاص داده و به ذکر ویژگی‌هایی که برای شما حائز اهمیت است، ازجمله کاربرد و موارد استفاده از تراکتور، نوع چرخ‌ها، قدرت موتور، رنگ بدنه و مواردی از این قبیل، بپردازید.
از دیگر مواردی که لازم است در قرارداد مورد اشاره قرار گیرد، گارانتی یا ضمانت تراکتور می‌باشد. همچنین، اگر معامله شما شامل وسایل جانبی است، بهتر است در قرارداد خود این وسایل را عنوان کنید.

مندرجات و الزامات حقوقی متن نمونه قرارداد خرید و فروش تراکتور

نمونه قرارداد خرید و فروش تراکتور یک قرارداد بیع است. قرارداد بیع، قراردادی معوض است که در آن شخصی که مالک مالی می‌باشد، مال خود را درازای دریافت مبلغی، به شخصی که متقاضی خرید مال است واگذار می‌نماید. قرارداد بیع عقدی لازم است؛ به این معنی که طرفین نمی‌توانند هرزمان که خواستند عقد را برهم بزنند. در ادامه این مطلب، نکات و مواردی را که طرفین باید در متن نمونه قرارداد خرید و فروش تراکتور ذکر نمایند، بررسی می‌نماییم.

1. عنوان قرارداد بیع تراکتور

عنوان قرارداد نامی است که طرفین بر قرارداد خود می‌گذارند. انتخاب عنوان صحیح برای قرارداد بسیار حائز اهمیت می‌باشد؛ زیرا عنوان قرارداد بیانگر هدف طرفین از انعقاد آن است. اگر مفاد قرارداد متضمن قواعد مربوط به عقد بیع باشد، ولی عنوان آن بیع نباشد و یا بالعکس، تفسیر هدف طرفین از انعقاد قرارداد مشکل خواهد بود. این نکته در زمان بروز اختلاف چالش‌ساز می‌شود؛ لذا توصیه می‌کنیم پیش از انعقاد قرارداد از مشاوره حقوقی بهره‌مند شوید تا عنوان متناسب با هدف و انگیزه‌ی خود انتخاب کرده و از بروز اختلافات جلوگیری نمایید.

2. موضوع نمونه قرارداد خرید و فروش تراکتور

موضوع قرارداد بیع تراکتور عبارت است از واگذاری تراکتور توسط مالک آن به شخص متقاضی خرید تراکتور در مقابل دریافت مبلغ توافق‌شده. همان‌طور که پیشتر گفته شد، تراکتورها انواع مختلف و کاربردهای گوناگونی دارند. خریدار باید از این موارد مطلع باشد تا تراکتور مناسبی را با عقد نمونه قرارداد خرید و فروش تراکتور خریداری نماید. مشخصات و اوصاف تراکتور مورد نظر باید در متن قرارداد قید گردد؛ مشخصاتی مانند قدرت موتور، قدرت چرخ‌ها، متعلقات تراکتور و وسایل جانبی مانند زنجیر چرخ، مشخصات گارانتی تراکتور و غیره.

3. مشخصات طرفین معامله خرید تراکتور

در ذیل این بخش از قرارداد، باید مشخصات و اطلاعات هویتی دو طرف قرارداد یعنی خریدار و فروشنده تراکتور قید گردد. نام و نام خانوادگی، نام پدر، تاریخ تولد، شماره شناسنامه، کد ملی، محل صدور شناسنامه، آدرس محل سکونت و شماره تماس اطلاعاتی است که باید در قسمت مشخصات بایع (فروشنده) و مشتری ذکر گردد.

اگر شخصی به‌وکالت از دیگری اقدام به خرید و فروش تراکتور می‌نماید، لازم است اطلاعات هویتی و وکالتنامه‌ی او نیز قید شود.

نکته‌ای که باید به آن توجه نمود، این است که خریدار و فروشنده باید در هنگام انعقاد نمونه قرارداد خرید و فروش تراکتور از سلامت کامل عقلی، اراده و اختیار برخوردار بوده و با رضایت کامل قرارداد را امضا نمایند. همچنین، فروشنده تراکتور باید مالک تراکتور باشد؛ در غیر این‌صورت، معامله تنها با اجازه‌ی مالک اصلی، نافذ و دارای اثر و اعتبار خواهد بود.

4. تعهدات فروشنده و مشتری تراکتور

قرارداد بیع یکی از رایج‌ترین قراردادها در میان مردم است. این قراردادها تنها زمانی افراد را به هدف خود می‌رساند که طرفین قرارداد تعهدات و مسئولیت‌هایی را که به‌موجب قرارداد بر عهده دارند، انجام داده و حقوق طرف مقابل را به رسمیت بشناسند. در نمونه قرارداد خرید و فروش تراکتور نیز هریک از طرفین دارای تعهداتی قراردادی هستند که انجام این تعهدات به انجام صحیح موضوع قرارداد کمک می‌نماید.

ازجمله مهم‌ترین تعهدات فروشنده تراکتور یا مالک تراکتور، این است که بایع باید تراکتور را پس از انعقاد قرارداد، در اختیار خریدار قرار دهد. همچنین، فروشنده باید عیوب موجود در تراکتور را به اطلاع خریدار برساند. اگر فروشنده از انجام این موارد خودداری نماید، خریدار درصورت وجود شرایط خیار عیب می‌تواند معامله فروش تراکتور را فسخ نماید.

از مهم‌ترین تعهدات مشتری نیز پرداخت ثمن معامله در موعد معین می‌باشد.

موضوعی که درباره تعهدات طرفین قرارداد باید بیان گردد، این است که تعهدات قراردادی باید مشروع و منطقی باشند. طرفین نمی‌توانند مواردی را که انجام آن‌ها غیرممکن است، از یکدیگر طلب نمایند. اگر در ذیل قسمت تعهدات طرفین مواردی نامقدور و نامشروع درج گردد، حسب مورد سبب بطلان شرط یا عقد می‌گردد.

5. ثمن معامله فروش تراکتور و نحوه پرداخت آن

ثمن معامله بیع تراکتور عبارت است از مبلغ تراکتور که خریدار و فروشنده هنگام انعقاد معامله بر آن توافق می‌نمایند. مشتری باید این مبلغ را به مالک تراکتور پرداخت نماید. علاوه‌بر ثمن معامله، انجام هر معامله‌ای هزینه‌هایی دیگر مثل هزینه انتقال سند و کسورات قانونی مانند مالیات و عوارض دارد که طرفین قرارداد باید بر چگونگی پرداخت این مبالغ توافق نموده و این مبالغ را پرداخت نمایند.

علاوه‌بر تعیین تکلیف درباره میزان مبلغ تراکتور، طرفین نمونه قرارداد خرید و فروش تراکتور باید در مورد چگونگی پرداخت این مبلغ نیز تعیین تکلیف نمایند. ثمن قرارداد ممکن است، در هنگام عقد قرارداد پرداخت شده و یا مشتری برای پرداخت ثمن معامله از بایع زمان گرفته و مبلغ قرارداد در آینده پرداخت نماید. در حالت اخیر، به این نوع قرارداد خرید و فروش، عقد بیع نسیه گفته می‌شود.

6. مدت نمونه قرارداد خرید و فروش تراکتور

در خصوص قرارداد فروش، مدت قرارداد متضمن مدت‌زمان اجرای تعهدات می‌باشد. لازم است زمان تحویل و تسلیم مبیع و ثمن در قرارداد قید گردد؛ به‌خصوص اگر بنا باشد مبیع یا ثمن پس از مدتی تحویل داده شود.

7. فسخ و خاتمه نمونه قرارداد خرید و فروش تراکتور

اصولاً فسخ قراردادها کار آسانی نیست و به‌غیر از قراردادهای جایز، طرفین نمی‌توانند هرزمان اراده کردند به قرارداد خاتمه دهند. عقد بیع نیز به‌عنوان عقدی لازم، به‌راحتی قابل فسخ نبوده و طرفین برای فسخ آن نیاز به قید حق فسخ در هنگام انعقاد قرارداد دارند. البته عقود لازم نیز در زمان حدوث شرایطی، طبق قانون قابل فسخ هستند؛ برای مثال، در قرارداد فروش تراکتور نیز درصورتی‌که تراکتور معیوب باشد، مشتری می‌تواند به‌صورت یک‌جانبه قرارداد را فسخ کند.

8. فورس‌ماژور

فورس‌ماژور عبارت است از بروز حوادث و شرایطی که انجام موضوع قرارداد در آن شرایط ممکن نیست. در قرارداد فروش تراکتور نیز ممکن است شرایطی مانند دزدیده شدن تراکتور پیش آید که فروشنده نتواند تراکتور موضوع معامله را در مدت مقرر به مشتری تحویل دهد. به‌همین دلیل، ضروری است در هنگام انعقاد عقد بیع تراکتور، طرفین قرارداد درباره چنین موقعیت‌ها و شرایطی تعیین تکلیف نمایند. این تعیین تکلیف ممکن است رضایت به ادامه مدت قرارداد تا برطرف شدن شرایط فورس‌ماژور و یا اعمال حق فسخ توسط طرفین باشد.

9. مرجع حل اختلافات قراردادی

ممکن است به‌دنبال انعقاد قرارداد فروش تراکتور، فروشنده و خریدار در اجرای موضوع آن با یکدیگر دچار اختلاف شوند که اگر این اختلافات رفع نگردد، به زیان هر دو نفر آن‌هاست. به‌همین دلیل، به طرفین عقد بیع پیشنهاد می‌گردد در هنگام عقد قرارداد، این مورد را نیز مورد توجه قرار دهند.

اهمیت تعیین هزینه‌ها و کسورات قانونی در قرارداد خرید و فروش تراکتور

در نظر داشته باشید که هزینه قرارداد با مبلغ قرارداد تفاوت دارد. درواقع مبلغ قرارداد، همان قیمت تراکتور است؛ اما منظور از هزینه، پرداخت مبالغی مانند هزینه حمل و تحویل کالای مورد معامله می‌باشد. ازطرفی، هزینه‌های دیگری مانند مالیات یا بیمه نیز در این گونه قراردادها وجود دارد که لازم است هنگام تنظیم قرارداد، مورد توجه قرار داده و برای آن تصمیم‌گیری کنید.

انعقاد قرارداد خرید و فروش تراکتور به‌صورت غیر حضوری، چه حقوقی را برای خریدار به‌دنبال دارد؟

ازجمله حقوقی که به‌طور کلی در قانون کشور ما برای خریدار در نظر گرفته شده است، حق بررسی کامل مورد معامله می‌باشد؛ اهمیت این حق برای خریدار در قانون ما به‌قدری است که درصورت عدم برخورداری خریدار از شرایط بررسی کالای مورد معامله، برای او حق فسخ در نظر گرفته شده است.
به‌دلیل اهمیت این حق، قانون‌گذار شرایط ویژه‌ای را برای خرید و فروش غیر حضوری مقرر کرده است و تمامی فروشندگان، ملزم به رعایت این موارد هستند.
براساس ماده 33 قانون تجارت الکترونیک، لازم است پیش از انعقاد قرارداد خرید و فروش، اطلاعات مربوط به کالای مورد معامله به‌طور کامل در اختیار خریدار قرار گیرد. ازجمله این اطلاعات عبارت است از: مشخصات فنی و ویژگی‌های کاربردی کالا، هویت تأمین‌کننده، نام تجاری که تحت آن نام به فعالیت مشغول می‌باشد و نشانی وی، آدرس پست الکترونیکی، شماره تلفن و یا هر روشی که مشتری، درصورت نیاز، بایستی از آن طریق با فروشنده ارتباط برقرار کند، کلیه هزینه‌هایی که برای خرید کالا بر عهده مشتری خواهد بود و کلیه شرایط و فرایند انعقاد و اجرای قرارداد.
با وجود در نظر گرفتن الزامات قانونی مذکور برای فروشنده، قانون‌گذار برای خریدار در قراردادهای از راه دور، به‌مدت حداقل 7 روز کاری، حق انصراف یا فسخ قائل شده است. همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، تبعیت از این امر قانونی برای فروشندگان الزامی است.

چگونه می‌توان در قرارداد خرید و فروش تراکتور برای طرفین حق فسخ در نظر گرفت؟

در قانون ما، اصولاً قراردادها قابل فسخ نیستند؛ به‌جز برخی موارد خاص، که البته اجرایی کردن آن‌ها با دشواری‌های فراوانی همراه خواهد بود. از این جهت، چنانچه قصد دارید، برای خریدار یا فروشنده، حق فسخ پیش‌بینی کنید، بهتر است آن را در قرارداد خود عنوان کنید.
در نظر داشته باشید که شیوه پیش‌بینی این حق برای هرکدام از طرفین، اهمیت بسیاری دارد؛ چراکه یک اشتباه کوچک در این باره، ممکن است منجر به نامعتبر شدن کل قرارداد شما گردد. به این منظور، لازم است وجود حق فسخ را به مدت زمانی مشخص یا شرایطی خاص، مانند عدم اجرای تعهدات مندرج در قرارداد یا میزان مشخصی تأخیر در انجام تعهدات قراردادی، محدود کنید.

عدم اجرای تعهدات در چه شرایطی از نظر قانون بدون اشکال است؟

فرض کنید در راستای اجرای تعهدات قرارداد خرید و فروش تراکتور، فروشنده موظف به ارسال تراکتور از شمال کشور به جنوب کشور است؛ اما در تاریخ ارسال تراکتور، به‌دلایلی که برای فروشنده قابل پیش‌بینی نبوده، تمامی راه‌های ارتباطی از شمال به جنوب کشور مسدود می‌گردد. در این شرایط، که اصطلاحاً فورس‌ماژور یا قوه قهریه نامیده می‌شود، عدم ارسال تراکتور ازجانب فروشنده نقض تعهد تلقی نخواهد شد؛ اما به‌محض برقراری مجدد راه‌های ارتباطی، ارسال تراکتور بر فروشنده واجب خواهد بود.
شما می‌توانید در قرارداد خود، بندی را به بحث فورس‌ماژور اختصاص داده و برای حل مشکلات احتمالی در چنین شرایطی، پیش‌بینی‌های لازم را داشته باشید.

نکات پایانی

علاوه‌بر نکات ذکرشده، لازم است هنگام تنظیم قرارداد، اطلاعات کامل هویتی طرفین را ذکر کنید؛ از این طریق، وجود تهدیداتی مانند سرقتی بودن تراکتور را به حداقل می‌رسانید. همچنین، لازم است شیوه پرداخت مبلغ قرارداد را تعیین کرده و اطلاعات هرگونه سند تقدیمی، ازجمله چک یا سفته را، در قرارداد قید کنید. 
در پایان، می‌توانید بندی را به مرجع حل‌وفصل اختلافات طرفین اختصاص دهید.

چرا باید برای تنظیم قرارداد خرید و فروش تراکتور، به لامینگو اعتماد کنید؟

به‌منظور جلوگیری از وقوع مشکلات حقوقی در آینده، لازم است پیش از امضاء قرارداد، به مشاوران حقوقی مراجعه کنید. تیم حقوقی ما در لامینگو، این کار را برای شما آسان کرده و فایل پیش‌نویس این قرارداد را برای شما آماده کرده‌اند. با استفاده از این قرارداد، علاوه‌بر برخورداری از قراردادی که با رعایت اصول حقوقی و پیش‌بینی همه جوانب تنظیم شده است، در وقت و هزینه خود صرفه‌جویی می‌کنید. اگر قصد خرید یا فروش تراکتور را دارید، می‌توانید با خیالی آسوده به ما اعتماد کرده و فایل قرارداد را دانلود نمایید. 

در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید

021-91070885
تهیه شده توسط بهترین ‌‌ها

آیا این قرارداد مورد نیاز شما نیست و یا در انتخاب آن شک دارید؟

چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، می‌توانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.

سوالات متداول

پرسش و پاسخ

پرسش خود را مطرح نمایید

پرسش شما با موفقیت ثبت شد ، پاسخ از طریق پیامک یا ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.